Tetőtől talpig

Tetőtől talpig

Mennyi tapasztalat! Egyikből a sikerélmény, másikból a keserűség szólal meg, hasznos tanácsként kínálva. Például, hogy a férfiaknak nem a nő kora számít, csak a „csomagolás”. Ügyelni kell tehát a megjelenésre, hogy fiatalosabb, kívánatosabb legyen az ember 50-60, sőt 70 éves korban is, illetve ezen is túl. Ugyanis az érettebb, idősebb nők több megértést, figyelmet tudnak nyújtani, ha fel tudnak figyeltetni magukra. Viszont az is igaz, hogy tudományos magyarázatok szerint az idősödés jegyei nem akaratlanul blokkolják a férfiak figyelmét. Az ösztönösség a ludas, a férfiak, tudat alatt a termékeny nőket keresik. A külső jegyek közül az ősz haj a legszembetűnőbb intő jel. Ettől szinte „láthatatlanná” válhat a nő. Nosza tehát, válasszunk egy jó fodrászt, s egy megfelelő hajszínt!

Ne öregítsük magunkat a rosszul választott hajszínnel, hiszen éppen az ellenkezője a célunk. Hogy fiatalabbnak látsszunk.

Ha túl sötét

A túl sötét hajszín a legkisebb ráncot is hangsúlyozza. 20 és 40 között még nemigen kell ezzel törődnünk, de 50 felé és fölött, már eléggé feltűnő lehet. Ha pedig őszülő hajat festetünk sötétre, ne adj isten feketére, a legkisebb lenövés is ordítóan kínos lesz. Válasszunk a bőrszínünkhöz illő színárnyalatot, amelybe néhány világosabb csíkot is húzhat a fodrász, hogy ne hasson parókának.

Ha túl hamvas

A túlhamvasított hajról valósággal lerí, hogy nem természetes. Különösen, ha túl van bodorítva, túl hosszúra van hagyva. Ráadásul a hamvas hajszínek általában – az amúgy is sápadtabb idősebb nőket sápasztják, ha csak nem viszik túlzásba szemöldökük túlhangsúlyozott, sötétre festését.

Ha túl extrém

Negyven fölött már jobban járnak a hölgyek a természetes színek árnyalataival. A lilát, a kéket és a majdnem fehérre szőkített hajvégeket jobb, ha meghagyják a tizenéveseknek.

Ha túl vörös, vagy sárgarépaszínű

Ezektől az alapszínektől a hajunk fénytelennek és károsodottnak látszik, ráadásul szinte keretbe foglalja az idősödés jeleit mutató arcot. Csakis hibátlanul sima arcbőr, jól formált szemöldök esetében van összhangban a feltűnő hajszín.

Ha túl világos

A legjobb, ha marad árnyalatnyi különbség az arc és a haj színe között. A hangsúlyozottan, szinte őszesre szőkített haj (általában) fénytelen, károsodottnak látszik, vagy valóban vékonyodik, kiszárad, törik. Idősebb korban csak akkor válasszunk hideg, világos színeket, ha a bőrünk is hideg árnyalatú.

A melegebb tónusú archoz inkább az aranyos árnyalatokból válasszunk.

A lényeg – a jó fodrász, aki segít ebben a választásban.

Önnek ajánlott

Leave a Reply