Otthonunk zöld energiája

dracaena-marginata

Ha a feng shui alkalmazásával sikerül lakókörnyezetünket a természettel összhangban kialakítanunk, akkor állítólag annyi plusz energiát nyerünk, amennyi hozzásegít a kiegyensúlyozott élethez.

 A lényeg, hogy gondosan válogassuk meg szobanövényeinket és azok helyét a házban, lakásban. Mert minden, bennünket körülvevő növény, hatással van ránk.

  • Minden szobában legyen legalább egy olyan növény, amely tisztítja a levegőt és hasznos energiát sugároz.
  • A zöld a növekedés színe. A zöld növények békét és harmóniát sugároznak, és csökkentik negatív gondolatainkat.
  • A kerek levelű növények ösztönzőleg hatnak a jó energiára és szerencsét hoznak.
  • A száraz virágok negatív energiát termelnek. Ne őrizgessük ezeket!
  • A hegyes levelű, szúrós növények is negatív energiát termelnek. Csak az ablakok párkányán, vagy az előszobában helyezzük el ezeket, hogy védjenek a kívülről jövő rossztól, ártó hatásoktól.

A lakás délnyugati részén található a szerelem, a párkapcsolat területe. Ha változásra vágysz a magánéletedben, ha szeretnéd megtalálni az igazit, vagy a jelenlegi párkapcsolatodon akarsz javítani, akkor elsősorban erre a területre összpontosíts.

A cserepes virágok nem néma segítők, érdemes odafigyelni rájuk. Ha a délnyugati területen jól érzik magukat, akkor minden a legjobb úton halad, s már csak türelem kérdése az áhított boldogság, mert az életerős növények idevonzzák.

A bambusz:

a legnépszerűbb a feng shui növények egyike. Az élet minden területének energiát ad. Ezért bárhol lesz a lakásban, jó, ha van egy valahol. Mivel a nyugalom szimbóluma, a hálószobába is kerülhet.

fokfoldi ibolyaAz afrikai ibolya:

a boldog, kiegyensúlyozott élet jelképe a feng shui szerint. Feltölt energiával, segíti a jókedv érvényesülését, harmóniát áraszt.

A tulipán:

a szerelem virága. Ha valaki szerelemre vágyik, legalább két szál tulipánt mindig tart odahaza. Az egy szál magányosságot jelképez. A feng shui szerint a kettő – a páros élet óhajának szimbóluma.

A bazsarózsa:

nemcsak a magyar népdalok szerint – a feng shui szerint is a szelíd érzelmek, nemes emberi értékek hordozója. A nőiesség, a szépség és a megújulás jelképe.

A krizantém:

a boldogság, a szerelem és a gondtalan élet virága. Ha társra vágysz, mindenképpen érdemes vágott és cserepes virágként az otthonodban tartanod.

A borostyán:

Akinek komoly párkapcsolati problémái vannak, vagy nyomasztóan magányosnak érzi magát, mindenképpen helyezzen el két-három cserép borostyánt a szerelem területén és az erkélyen. Segít megvalósítani elképzeléseinket, mivel erősen kapaszkodó növény.

dracenaA sárkányfa:

A Ideális klímáról és pozitív energiáról gondoskodik. Szökőkútszerűen áramlik benne az energia lentről felfelé és vissza, miden élőlényre serkentőleg hatva. Kiegyensúlyozottá tesz.

A vitorlavirág:

Energiamezői nyílszerűen törnek felfelé, majd szerteágaznak. Minden szélsőséges rezgést egyensúlyba hoz. Békét ad, miden helyre, minden emberhez illik. Lebontja a káros anyagokat, tisztítja a levegőt.

majomkenyerfaMajomkenyérfa:

Egyenletesen köröz az energia körülötte. Pénzcsináló növények tartják, mert bőséget és anyagi virágzást hoz a házba. Szeretettel ápoljuk és gondozzuk, ne hagyjuk elszáradni, vagy kirothadni. Folyamatos figyelmünket meghálálja, mint ahogy pénzszerző szándékukban is szükség van a következetességre, szívósságra.

Önnek ajánlott

Leave a Reply