A buszmegálló (falusi vígjáték)

Makranci Cserépszín Hagyományőrző Csoport  Fekete Ilona A buszmegálló (falusi vígjáték)

2018 október 19-én, a XX. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál rendezvénysorozatán a Makranci Cserépszín Hagyományőrző Csoport  Fekete Ilona: A buszmegálló (falusi vígjáték) című humoros jelenetét mutatta be. A közönség tavaly először láthatott némajátékot a szepsi kultúrház színpadán. Rendezte: Fekete Ilona.

 

A fesztivál fődíját a Hahota Színjátszó Csoport (Diószeg) nyerte el. A nívódíjat a KGSzT (Kassa) és a Vár-lak (Torna) vihette haza. A legjobb rendezés díja Karika Tibornak (Vezekényi Görbetükör), a legjobb férfi alakítás díját Katona Péternek (Hahota Színjátszó Csoport, Diószeg), a legjobb női alakítás díja Srejner Melindának (Hahota Színjátszó Csoport, Diószeg) jutott.

A zsűri különdíjában a Garamvölgyi Színpad (Léva), a legígéretesebb tehetség díját Lóci Dávid (Bulibicska, Felsőszeli) kapta.

A Csemadok Kassa-környéke Területi Választmányának díját Horňák Lili (KGSzT, Kassa), a Lakoma szerkesztőségének díját és Buzita község polgármesterének díját a Cserépszín Hagyományőrző Csoport (Makranc), Szepsi város polgármesterének díját a Csécsi Éneklő- és Hagyományőrző Csoport vehette át.

A Csemadok Szepsi Alapszervezete díját a drámapedagógiai munkáért Csorba István (NEFISZ, Nemesócsa; Fesztysek, Ógyalla), a Csemadok Buzitai Alapszervezete díját a kísérletező drámapedagógiáért Takács Tímea (Novus Ortus, Dunaszerdahely) vehette át.

A Szepsi Városi Művelődési Központ díját a legjobb színpadképért és jelmezekért a Hahota Színjátszó Csoport (Diószeg) szerezte meg. Színészi alakításdíjat kapott Komjáti Attila (Vár-lak, Torna), Halász Erzsébet (Garamvölgyi Színpad, Léva) és Scheffer Ádám (Garamvölgyi Színpad, Léva).

Önnek ajánlott

Leave a Reply