Milyen haj és smink áll jól idősebb korban

haj és smink

Az idősebb kor egy élettapasztalatokban, örömtelibb és szomorúbb eseményekben is gazdag életkor. Minden tapasztalat nyomot hagy az arcon, melyet azonban ebben a korban is lehet igazán széppé, mutatósság varázsolni, részleteit kiemelni. Csak a módját kell tudni!

Sokan mondják: élettapasztalataink rajtunk hagyják a nyomukat, a szomorú és az örömteli tapasztalatok egyaránt megmutatkoznak az arcunkon, a testünkön, a haj ezütsös csillogású csíkjaiban, a fogyatkozó hajkoronában, a szarkalábakban, a nevető ráncokban, amikor mosolyra húzódik a szánk, de ott vannak a kezek és a lábak ráncaiban is.

Az öregedés jeleit azonban nem szabad tragikusan venni. Igen, ez valóban azt jelzi, hogy az ifjúság már tovaszállt, de a maga módján az idősödés is szépséget ad a személyiségünkhöz. Bármely korban szépek lehetünk, ha megfelelően gondoskodunk külsőnkről – a korunknak megfelelő sminkkel, frizurával, öltözékkel.

Hogyan készítsük el a hajunkat? Milyen színek állnak jól, hogyan érdemes sminkelnünk?

Hajstílus idősebb nőknek

Az arc formája és vonalai, de még a haj is változik az idővel. Egy bizonyos hajstílus, ami azelőtt jól állt, nem biztos, hogy fiatal éveink távozásával is igazán illik hozzánk. A legtöbb nő azt tapasztalja, hogy haja már kevésbé dús, ezért homlokát nagyobbnak mutatja. A legjobb tehát, ha nem viselünk lófarkat, mivel ez kimondottan szigorú hatást kölcsönöz az arcnak.

frizuraEgy olyan, laza vágást azonban csináltathatunk, melynél a haj belelóg a homlokba egyik vagy másik oldalról, de fru-frut is vágathatunk. Klasszikus és stílusos frizurát varázsolhatunk így egy egyszerű hajból. Ha a haj elveszítette vastagságát, a végei felé különösen rosszul mutat, akkor egy rövid fazon okos döntés lehet, mellyel akár éveket is letagadhatunk a korunkból. A széleket szintén meg lehet nyírni, majd felcsavarni a hajat egy szép kis kontyba, esetleg tekercsbe. Egy ilyen frizura mindig méltóságteljes külsőt kölcsönöz a személyiségnek! Az idősebb nők gyakran választanak rövid frizurát, melyet könnyű kezelni, fiatalosabbá tesz és teljesebb hatása lesz az arcnak is.

Persze, ahhoz, hogy lássuk, melyik stílus is áll igazán jól nekünk, érdemes kipróbálnunk párat vagy kikérnünk a fodrászunk véleményét. Legyünk vállalkozó szelleműek az új hajstílust illetően! Még ha elsőre nem is sikerül az igazán jót eltalálni, a haj hamar kinő és választhatunk egy másikat.

Smink idősebb korban

Az idősödés még nem jelenti azt, hogy nem készíthetünk magunknak jó sminket. A lényeg az, hogy ne próbáljuk eltakarni a ráncokat vastagon felkent alapozókkal. Lágyítani tudjuk őket a kozmetikumok helyes használatával.

Alkalmazzunk korrektort, mellyel elfedhetjük a ráncokat az arcon. Majd vigyünk fel olyan alapozót, amely egy árnyalattal világosabb a saját bőrünk színénél. Sötétebb árnyalatot használhatunk az áll környékén, hogy a figyelmet eltereljük a nyak ráncairól. Egy bézs vagy réz tónusú krém lággyá és fiatalosabbá teszi külsőnket.

A rúzst – ami legyen visszafogottabb színű – célszerű ecsettel felvinni az ajakra. Sokkal jobb megoldás, mint a szájkontúr. Így a ráncok a száj körül kevésbé lesznek feltűnőek. Pasztell és rózsaszín árnyalatokból válasszunk a szájat illetően. A nagyon erős vagy földes színek a száj, az áll, a toka területét sötétnek és előnytelennek mutatják.

Végül egy kis púderrel fejezzük be a sminket. Takarjuk el a sötétebb pontokat hatékonyan. Nem kell napi többször hozzányúlnunk a sminkünkhöz, sőt, ne is tegyük, mert plusz rétegekkel csak csíkokat, töréseket érünk el a sminkben.

Szemhéjfestés

A szemhéjfesték fiatalabbnak mutat, de óvatosan érdemes használni! A rosszul felvitt festék sötétnek és beesettnek mutathatja a szemet. Természetes árnyalatokból válogassunk, amilyen a barna, a szürke, melyek nem teremtenek éles kontrasztot az őszes hajjal. Vigyük fel a szemhéjfestéket ügyesen és ne képezzünk törésvonalakat két árnyalat között.

Ugyanígy, használjunk barna és szürke szemceruzát illetve szemöldök ceruzát a sminkhez, a fekete helyett – tartsuk fenn a lágy, kellemes, finom megjelenést!

Forrás: Adrina – Napidoktor.hu

Önnek ajánlott

Leave a Reply