Fuksziát a félárnyékba!

fuksziát

Házak végében, élősövények közelében, nagyobb fák árnyékában sokszor csak satnya fű nő, vagy még az sem. Általában úgy vélik a kertészkedők, amíg van elég napfényes hely a kertben, fölösleges a kockázatot vállalni a fényt csak szűrten kapó helyek beültetésével. Akinek azonban kicsi a kertje, az igyekszik minden négyzetcentiméternyi darabkáját hasznossá tenni.

fuksziákPéldául azzal, hogy az árnyékba – fuksziát ültet. Nagy belőle a választék. Nemcsak cserepes szobanövénynek való fajták vannak belőle, hanem fagytűrő, fácskává nevelhető évelők. Kimondottan félárnyékba való, hatalmas, lila, levendulakék, piros, rózsaszín hibridek. Finomak, törékenynek látszanak – mégis szívósak, s a gondozást illetően kevéssel beérik. A „Deep Purple”, a „Nancy Lou” vagy az ausztráliai „Fey” egyaránt csodálatos.

fukszia (Fuchsia), avagy Krisztus vércseppje virágos dísznövény, nevét egy német orvos-botanikusról Leonard Fuchs-ról kapta. A fuksziát Európában mindössze 200 éve ismerik, előfordulása inkább a szubtrópusi éghajlati övezetben jellemző. Kora tavasszal, még az első hajtások megjelenése előtt érdemes visszavágni a növényt. Ezzel elősegíthető az újabb hajtások növekedése, valamint akár kisebb fácskává is alakítható cserepes növény.

Az elnyílt virágokat rendszeresen távolítsuk el.

Teleltetése: világos vagy sötét helyen, 6-8 celsius fokon tartsuk, sötétebb helyen valamivel hűvösebb is lehet.

Önnek ajánlott

Hozzászólás