Nézzen a tükörbe!

divat kényelmes

Igen, nézzen csak bele, ha elmúlt is 60 vagy 70! Bizony, bátorság kell hozzá, mert az öregedő, majd az egyre öregebb nő (de lehet férfi is), nem azt látja, amit szeretne, sőt még azt sem, amit megszokott. Sokszor eszembe jut egykori kolléganőm, aki korához mérten jól nézett ki, ápolt volt, jólöltözött, frizurája – lánya jóvoltából – mindig rendben. Szürkehályog-műtét után először nézett a tükörbe. Teljesen elszörnyedt: ezernyi ráncot látott a szeme körül, az arcán. „Ez vagyok én?” Később is azt mondogatta, inkább látott volna rosszabbul, csak ne azt az idegen, ráncos, vén arcot, ami a tükörből visszanézett rá…

Valószínű, hogy a korukhoz mérten túlságosan fiatalosan öltözködő nők, azok közül kerülnek ki, akik az említett „mérföldkőnek” minősülő éveket elérve nem néznek a tükörbe. Viszont, lehetséges, hogy a „már úgyis mindegy”, mindenről lemondó, szürke és fekete holmikat választó öregasszonyokká vedlő nőkre ugyanez jellemző.

Tanulmányozni önmagunkat: jobban lehetne jóindulatú barátnő társaságában, vagy türelmes hozzátartozó segítségével. Kiderülne, hogy mit hagyott meg az idő, mit vettek el az évek az eddigi külső szépségből, csinosságból. És arra is sokan ráeszmélnének, hogy érdemes belső értékeinknek megfelelő kényelmes „külső keretet” teremteni.

kényelmesÚjítsunk!

Egy új frizura, a ruhatár kicserélése egészen egyszerű – és jó kezdés. Segíthet a fodrász, a magazinok. Az ősz haj is lehet szép, de az ezüst, a fehér változatai, vagy egy megfelelő hajszín is adhat bátorságot a többi változtatáshoz.

Tippek a vásárláshoz

Keressen kényelmes ruhadarabokat, ne feszülősöket!

Ne feledkezzen meg a kényelmes, de jó melltartókról, fehérneműről sem.

Kerülje a fodrokat, a csipkéket, a szakadt farmerokat.

Színeseket, de ne tarkát

Blézerek, pulóverek, kardigánok, jó blúzok – minden minőségben, fazonban, színben kaphatók. Kérjük olyan türelmes barátnő segítségét az összeválogatásukhoz, akinek jó az ízlése.

Ha túl ráncos a dekoltázsunk, ne válasszunk mélyebben kivágott blúzt vagy pulóvert, ha túl rövid és telt a nyakunk, ne szorítsuk össze magasabb nyakú pulóverre.

Vásároljunk néhány lenge sálként hordható kendőt, vagy ízléses bizsut, ha a szolidabb színű holmikat kedveljük.

Nadrág vagy szoknya?

Aki vékonnyá öregedett, s a lába sem deformálódott, ragaszkodhat a szoknyákhoz. Akinek viszont már kényelmetlen a dagadt, formáját veszített lábszára, lábfeje, jobb, ha nadrágokat választ. Gumírozott derekú nadrágokat ajánlanánk, kényelmesek és jól tartanak.

kényelmesA megfelelő cipő

Bizony, cipőből nem a legolcsóbb a jó megoldás, hanem a legkényelmesebb. Aki teheti, egészségügyi cipők boltjában keresse. Mindenképpen lapos sarkú legyen, amit könnyű felvenni. A szandál pedig tartsa a bokát, lehetőleg védje a lábujjakat is, tehát elől ne legyen egészen nyitott. Az otthoni papucsok sem mindegy, milyenek. Tartsák a lábat, ne botoljunk el a félretaposott talpukban. Inkább gyakrabban cseréljük ezeket, minthogy balesetet okozzanak.

 

kényelmesÉs végezetül:

Ne sajnáljon magától egy-egy új ridikült. Lehetőleg kicsit, nyakba akasztva is viselhetőt. Főleg, ha bottal, mankóval, sétapálcával jár sétálni.

 

Önnek ajánlott

Leave a Reply