Folyószámlák és szolgáltatási csomagok

bankkártya

Keresi a legolcsóbb folyószámlát? Hitelkártya, bankkártya is jó lenne? Inkább személyesen szereti meglátogatni a bankfiókot? Szeretne egy olcsó internetes bankszámlát? A TotalMoney.sk webhelyen összehasonlították a bankok szolgáltatási csomagjait. Összehasonlíthatóak a fiatalok, a diákok és az idősek kedvezményes számlái is.

Kötelező teher vagy létszükséglet?

Van, aki nem tud meglenni nélküle, más pedig kötelező teherként tekint rá, de egy biztos: mindannyiunknak szüksége van lakossági bankszámlára, amely a mai társadalomban szinte elengedhetetlen kellék a boldoguláshoz. Bankszámla nélkül szinte lehetetlen munkát találni vagy nagyobb összegű vásárlást lebonyolítani (például autó, ingatlan), bankszámla kell a hiteligénylésünkhöz is, de akkor is elengedhetetlen, ha fel akarjuk gyorsítani a számláink befizetését a mindennapokban.

A kínálat

A kínálaton azonban szinte lehetetlen eligazodni, mondhatnánk azt is, hogy ahány ember, annyiféle bankszámla. Bőven van miből válogatnunk, ha az első számlánkat hoznánk létre, vagy lecserélnénk a régi, drágább folyószámlánkat. Aki otthonosan mozog a digitális világban, találhat magának online netbankot gyors ügyintézéssel, miközben teljes kontrollt gyakorolhat a pénze felett.

Aki egyáltalán nem akar a számlájával foglalkozni, az is választhat a minimális figyelmet igénylő számlamegoldások közül. Így nem kell minden egyes nap ezzel törődnie, csak a legszükségesebb esetekben. De megtalálhatják a számukra megfelelőt a hagyományos banki ügyintézést preferálók is, vagy azok, akik még éppen csak ismerkednek a modernebb banki számlamegoldásokkal. Azok sem maradnak ki, akik banki műveletek széles körére vágynak.

Leginkább a pénzügyi magatartásunk az, ami segíthet eligazodni a legjobb számla kiválasztásában, ám sok más tényezőt is figyelembe kell vennünk emellett, hogy a számunkra legmegfelelőbb folyószámlát választhassuk. Éppen ezért tekintsük most át, hogy melyek azok a jellemzők, amelyekkel megtalálhatjuk az ideális forint alapú lakossági bankszámlát!

A folyószámlák és a szolgáltatási csomagok összehasonlítása

Havi díj Kamat Minimális egyenleg Hozzáférés a pénzhez

365-ös számla
0 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya  
Tartalma: fizetési kártya, elektronikus banki szolgáltatások, korlátlan számú kártyás fizetés a kereskedőknél, készpénzfelvétel a Poštová banka bankomatjaiból és a POS terminálokból.

mKONTO
0 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya  
Ingyenes: számlanyitás, -kezelés és -zárás, átutalás, állandó megbízások és beszedési megbízások végrehajtása IB-n keresztül, a fő fizetési kártya kiadása és megújítása, legalább 70 eurós kivétel ATM-ből otthon és külföldön

 Fio
személyi számla
0 € 0 % 10,00 €

bankkártya
 bankkártya   
Ingyenes: számlanyitás, fenntartása és törlése, belföldi banki átutalások Szlovákia és a Cseh Köztársaság között, az euróövezeten belül is, euróban, internetes banki és intelligens bankolás, állandó megbízások, közvetlen terhelések, érintés nélküli betéti MasterCard bankkártya, a számlatulajdonos vagy meghatalmazott személy betétei, 50 eurót meghaladó összegű készpénzfelvételnél bármely ATM-ben.

 Privatbanka
Konto Plus
0 € 0,01 % 25,00 €

bankkártya
 bankkártya 
Ingyenes: számlanyitás, fizetési kártya kiadása és megújítása, internet bankolás létrehozása és használata, készpénzfelvételek a Sberbank ATM-ekből. Fizetési tranzakciók a számlán a díjszabás szerint. A folyó fizetési mérleg kamata negyedévente.
Betét 10 000 EUR-tól 330 000 EUR-ig, kamatláb 0,30% / év.

 Prémium
számla bankkártyával
3,50 € % – €

bankkártya
 bankkártya
Tartalma: számlanyitás, karbantartás és törlés, online banki szolgáltatások, korlátlan számú belföldi és SEPA-fizetés online bankon keresztül, bejövő fizetések, állandó és beszedési megbízások interneten keresztül, bankkártya és havi 4 pénzkivétel.

 Személyi
számla
3,90 € 0 % 10,00 €

bankkártya
 bankkártya  
Tartalma: bankkártya, minden beérkezett fizetés, kimenő beszedési megbízás és állandó megbízás, készpénzfelvételek a Prima banka ATM-ekből, kártyás fizetések. Az egyes kártyás fizetések 0,5% -át visszakapja.
Havi átlagos napi egyenleg legalább 10000 €, a számlát havi díj nélkül vezetik.

 Folyószámla
4,00 € 0 % 7,00 €

bankkártya
 bankkártya  
Tartalma: számlanyitás és -kezelés, havi kimutatás. Fizetett szolgáltatások választása.

VÝHODA
számla
5,00 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya
Tartalma: havi számlakivonatok, Maestro kártya, korlátlan számú bejövő átutalás és befizetés, eBanking privát, állandó fizetési megbízások kezelése eBanking segítségével, korlátlan számú állandó megbízások és közvetlen terhelések végrehajtása, 2 kivétel az ATM-ből Maestro kártyával.

 HASZNOS
SZÁMLA
5,00 € % 7,00 €

bankkártya
 bankkártya   
Tartalma: bankkártya, elektronikus banki szolgáltatások, korlátlan számú beérkezett átutalás, SEPA fizetési megbízások elektronikus bankon keresztül, állandó megbízások, közvetlen terhelések, kártyás fizetések a kereskedőknél, készpénzfelvételek a bank ATM-ekből és 1 kivétel a POSTOMAT-ból.

Parádny účet – Raiffeisen BANK
5,50 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya  
Tartalma: tetszőleges számú bankkártya kibocsátása és kezelése a számlára, korlátlan számú kártyás fizetés, kifizetések a Tatra banka és a Raiffeisen banka ATM-ekből, havonta 2 kivétel Szlovákiában vagy külföldön más bank ATM-jeiből, posta vagy más helyről, korlátlan számú belföldi átutalás, betétek és készpénzfelvétel a bankfiókokban, …

 Személyi
számla
5,90 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya   
Tartalma: számlavezetés, korlátlan ATM-kivétel Szlovákiában. Korlátlan számú állandó átutalási megbízás és beszedési megbízás, bankkártya, internet, telefonos banki és SMS szolgáltatások.  

 POHODA
6,00 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya   
Tartalma: hitelkártya, internetes, mobil és telefonos banki szolgáltatások, készpénzfelvételek a Szlovákia ČSOB bankomatjaiból … 50% -kal kevesebb a díj, ha a hitelforgalom eléri a 400 eurót, 3 rendszeres fizetést hajt végre, és havonta ötször fizet. Félárú a csomag akkor, ha a ČSOB-ban a megtakarítások mennyisége eléri a min. 20 000 eurót. 100% kedvezmény a díjból az 50% kedvezmény kombinálásával.

 VUB
számla
6,00 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya   
Tartalma: állandó fizetési megbízások vagy beszedések megváltoztatása, havi egyszer elektronikus vagy személyes számlakivonat, éves kimutatás postai úton, beérkezett kifizetések, flexidebet, flexisporenie. Az alapmenüből legfeljebb 11 terméket választhat ki: fizetési kártya, az első 4  VUB ATM-ből történő kivétel díjmentes, az első 6 kártyás fizetés díjmentes stb. és 1 termék a kibővített ajánlatból (magasabb szintű betéti kártya, korlátlan számú kártyás fizetési díj, korlátlan számú kivétel a VUB ATM-ekből stb.).

 Aktív
számla
6,00 € 0 % 7,00 €

bankkártya
 bankkártya  
Tartalma: 50% kedvezmény az aktív számlahasználati díjból: minimális havi hitelforgalom 300 €, 3 kártyás fizetés és egy állandó megbízás / beszedés. 100% kedvezmény aktív számlára (vagy házassági engedmény), és havi átlagos betéti egyenleg 10 000 €.

 Tatra
Personal
7,00 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya   
Tartalma: korlátlan számú kivételt a Tatra banka ATM-ekből, állandó megbízásokat és SEPA beszedési megbízást, fizetési kártyát, internetes banki
szolgáltatásokat. 50% -os díjcsökkentés, ha legalább két termékkategória szolgáltatásait és termékeit használja, vagy ha legalább hét tranzakciót hajt végre a Tatra Banka, VIAMO, Contactless mobil fizetések mobilalkalmazásokon keresztül a megfigyelt időszakban. Az árengedmények kombinálhatók. 100% kedvezmény akkor is, ha legalább három termékkategória szolgáltatásait és termékeit használja.

Privatbanka Konto
7,00 € 0,01 % 25,00 €

bankkártya
 bankkártya 
Tartalma: folyószámla megnyitása, bankkártya igénylése és megújítása, internetes banki szolgáltatások megnyitása és karbantartása, SEPA átutalások, készpénzfelvételek a Sberbank ATM-ekből. A folyó fizetési mérleg kamata negyedévente.
Betét 10 000 EUR-tól 330 000 EUR-ig, kamatláb 0,30% / év.

U számla
8,00 € 0 % 5,00 €

bankkártya
 bankkártya   
Tartalma: bankkártya, készpénzfelvétel a szolgáltatók ATM-jeiből Szlovákiában és külföldön, egy második folyószámla fenntartása devizában. Ha a nem készpénzes hitelforgalom feltétele min. Havonta 400 EUR egy számla havi díj nélkül.

TANDEM számla
8,00 € 0 % 5,00 €

bankkártya
 bankkártya   
Két ügyfél független párhuzamos számla. Tartalma: bankkártya, készpénzfelvétel a szolgáltatók ATM-jéből Szlovákiában és külföldön, egy második folyószámla fenntartása devizában … A jövedelem irányítása esetén (havonta összesen 800 EUR) a számla havi díjmentes. 

 Személyi
EXKLUZÍV számla
8,90 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya   
Tartalma: számlavezetés, korlátlan kivétel az ATM-ekből itthon és külföldön, korlátlan állandó megbízások és beszedések, betéti kártya, internet, mobil és telefon banki szolgáltatások. 

 VUB
Magnifica
9,00 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya   
Tartalma: állandó fizetési megbízások vagy beszedések megváltoztatását, havi egyszeri elektronikus vagy személyes számlakivonatot, éves kimutatást postai úton, kapott befizetéseket, első befizetést és készpénzfelvételt, flexidebet, flexisporenie. Az alapmenüből legfeljebb 11 terméket választhat ki: fizetési kártya, a VUB ATM-ből történő első 4 kivétel díja, első 6 hitelkártyás fizetés díja stb. és 2-4 termék a kibővített kínálatból (magasabb szintű betéti kártya, korlátlan számú kártyafizetés stb.).

 Výhodný účet
9,00 € 0 % 7,00 €

bankkártya
 bankkártya  
Tartalma: 2 bankkártya igénylése, készpénzbetétek a fióktelepen, korlátlan kivétel az OTP és OTP csoport ATM-éiről, 2 kivitel egy másik bank ATM-éiről euróban otthon és EGT-országokban, nem készpénzes SEPA átutalások IB-n keresztül, havi számlakivonat e-mailben. ..

 EXTRA
POHODA
12,00 € 0 % – €

bankkártya
 bankkártya   
Exkluzív csomag. Tartalma: egész évben utazási biztosítás a bankkártyához, balesetbiztosítás, korlátlan összegű euróban történő kivétel Szlovákia és SEPA országok bankjegyeiből, dombornyomott Visa Classic vagy MasterCard Standard, 50% kedvezmény a havidíjra, ha a hitelforgalom eléri az 1500 €, 3 rendszeres fizetést hajt végre, és havonta ötször fizet hitelkártyával. Félárú csomag akkor, ha a ČSOB-ban a megtakarítások értéke eléri a min. 30 000 euró. 100% kedvezmény a díjból az 50% kedvezmény kombinálásával.

PREMIUM számla
15,00 € 0 % 5,00 €

bankkártya
 bankkártya   
Mellékelt: legfeljebb 5 bankkártya, beleértve 2 aranykártyát, ingyenes, az ATM-ekből történő kifizetések világszerte, ingyen, számlavezetés havi díjak nélkül, 1800 EUR havi készpénz nélküli hitelforgalom fedezésére, vagy az UniCredit Banknál elhelyezett betétek 35 000 EUR összegben.

Adatok frissítése: 2019. 03. 04. – Forrás: bankok 


Magyarázat:

 • A kamat az a kamatláb, amely mellett a kamatot egy folyószámlára helyezik be. A kamatlábakat éves szinten fejezzük ki. 
 • Min. Az egyenleg az a minimális összeg, amelyet mindig a fiókjában kell tartania.
 • A pénzhez való hozzáférés olyan szolgáltatás és eszközök, amelyeken keresztül hozzáférhet a folyószámláján elhelyezett pénzhez:
  bankkártyahitelkártyával (a szimbólum azt jelenti, hogy a szolgáltatás beletartozik a havidíjba),
  bankkártyainternetes banki szolgáltatásokon keresztül (a szimbólum azt jelenti, hogy a szolgáltatást a havidíj tartalmazza). ,
  bankkártyaa mobilalkalmazáson keresztül (a szimbólum azt jelenti, hogy a szolgáltatást a havidíj tartalmazza),
  bankkártyatelefonon (a szimbólum azt jelenti, hogy a szolgáltatást a havi díj tartalmazza),
  bankkártyaa bank fiókjaiban.

 

Milyen bankkártya a legjobb?

bankkártyaSúlyos tévhit, hogy kizárólag a dombornyomott bankkártyák alkalmasak a netes vásárlásra, illetve hogy ezekhez külföldi utasbiztosítás is automatikusan jár. Pusztán ezért teljesen felesleges ilyen bankkártyát választani. Elektronikus társaik általában olcsóbbak, ugyanakkor készpénzfelvételre, vásárlásra ugyanúgy alkalmasak, mint a dombornyomott kártyák.  Léteznek virtuális bankkártyák is, amiket  fizikailag nem gyártanak le, nem kapja az ügyfél kézhez. A kártya adatait az internetbankon keresztül lehet elérni.

A bankkártyák csoportjába tartoznak a betéti kártyák és a hitelkártyák is. A „bankkártya” tulajdonképpen egy gyűjtőnév, amely a betéti- (debit) és a hitelkártyákat (credit) foglalja magában. Amikor egyszerűen a bankkártya kifejezést halljuk vagy használjuk, az valójában két kártyatípust takar.Betéti kártyát a bankszámlán lévő összeg vagy a számlához kapcsolódó folyószámlahitel-keret erejéig használhatja a tulajdonos. Hitelkártyájával szabadon használhatja a bank pénzét az elérhető hitelkeret erejéig.

Előnyei az egyszerűségében rejlenek: a beállított vásárlási/készpénzfelvételi limit csak annyit enged költeni a számláról, amennyit előzetesen beállítottunk, a kártyával történő vásárlás pedig díjmentes, azaz egy-egy bankkártyás vásárlást nem terhel plusz díj.

 

Önnek ajánlott

Leave a Reply