Mi alapján érdemes bankszámlát, folyószámlát választani?

bankszámla

A banki szolgáltatásokért senki sem szeret fizetni, érhető módon mindenki számára az ingyenes bankszámla lenne a legideálisabb, a lehető legolcsóbban szeretnénk a bankolást megúszni. Mégsem szabad csak és kizárólag költség oldalról közelíteni, érdemes egyéb tényezőket is figyelembe venni. Ilyenek például az elektronikus szolgáltatások, megtakarítások, befektetések, vagy a fiókhálózat kiterjedtsége.

Melyik a legjobb bankszámla, bankkártya számomra?

bankszámlaKizárólag bankszámla használati szokásainktól. Más számlacsomag lesz a megfelelő, ha a számlára rendszeresen munkabér, nyugdíj, juttatás érkezik, és más, ha csak elvétve történik rajta jóváírás. Más, ha fizetésünket, nyugdíjunkat bankkártyával felvesszük és mindent készpénzben fizetünk, és más, ha inkább vásárolunk a plasztikkal és amit lehet, azt átutalással rendezünk. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk szokásainkkal, így biztos, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb bankszámlát.

Hogyan tudok bankot váltani a legegyszerűbben?

Egy bankváltáskor számos teendő adódik. Az új számlát meg kell nyitni, ha a régire nincs már szükség, azt be kell záratni. Intézkedni kell jövedelmünk átirányításáról, gondoskodnunk kell csoportos beszedési és állandó átutalási megbízásainkról, hogy azok fennakadások nélkül tudjanak teljesülni. Ennek a bonyolult és időigényes folyamatnak a megkönnyítését célozza az egyszerűsített bankváltás. A dolog célja, hogy mindent egy helyen intézhessünk, azaz ne kelljen régi bankunkat külön felkeresnünk. A bankváltást az újonnan választott banknál kell kezdeményeznünk, amely az ügyintézéssel járó terheket hivatott levenni a vállunkról.

Miért jó, ha van bankszámlám?

Egy bankszámlának rengeteg előnye van. Segítségével számos kényelmi szolgáltatást vehetünk igénybe, ami jelentősen egyszerűsíti az életünket. Nem kell például kígyózó sorokban várakoznunk, hiszen a számláinkat néhány kattintással akár otthonról, akár útközben befizethetjük. Nem okoz problémát, ha éppen nincs nálunk elegendő készpénz, hiszen a bankkártyánk segítségével a legtöbb helyen fizethetünk.

Milyen bankkártya a legjobb?

bankkártya bankszámlaSúlyos tévhit, hogy kizárólag a dombornyomott bankkártyák alkalmasak a netes vásárlásra, illetve hogy ezekhez külföldi utasbiztosítás is automatikusan jár. Pusztán ezért teljesen felesleges ilyen bankkártyát választani. Elektronikus társaik általában olcsóbbak, ugyanakkor készpénzfelvételre, vásárlásra ugyanúgy alkalmasak, mint a dombornyomott kártyák.  Léteznek virtuális bankkártyák is, amiket  fizikailag nem gyártanak le, nem kapja az ügyfél kézhez. A kártya adatait az internetbankon keresztül lehet elérni.

A bankkártyák csoportjába tartoznak a betéti kártyák és a hitelkártyák is. A „bankkártya” tulajdonképpen egy gyűjtőnév, amely a betéti- (debit) és a hitelkártyákat (credit) foglalja magában. Amikor egyszerűen a bankkártya kifejezést halljuk vagy használjuk, az valójában két kártyatípust takar.Betéti kártyát a bankszámlán lévő összeg vagy a számlához kapcsolódó folyószámlahitel-keret erejéig használhatja a tulajdonos. Hitelkártyájával szabadon használhatja a bank pénzét az elérhető hitelkeret erejéig.

Előnyei az egyszerűségében rejlenek: a beállított vásárlási/készpénzfelvételi limit csak annyit enged költeni a számláról, amennyit előzetesen beállítottunk, a kártyával történő vásárlás pedig díjmentes, azaz egy-egy bankkártyás vásárlást nem terhel plusz díj.

Önnek ajánlott

Leave a Reply