A posta visszaáll a rendes nyitva tartásra

posta

A Szlovák Posta, április 23-tól visszatér a rendes nyitva tartásra, egész Szlovákia területén. Minden postáról ki fogják kézbesíti a küldeményeket és az ajánlott leveleket, de hétvégén a továbbiakban is zárva tartanak. A kézbesítéskor is érvényben maradnak az eddigi szigorú higiéniai előírások, a szájmaszk és a távolságtartás.

A nyitvatartási idő a postákon ugyanolyan lesz, mint a rendkívüli állapot bejelentése előtt, de a posták helyiségeit napont 30 vagy 60 percig fertőtleníteni fogják. Az alkalmazottak kiesése miatt helyenként változtathatnak a nyitva tartáson.

A rendes működéshez képest a postának jelenleg mintegy 1400 alkalmazottal van kevesebbje. Nagyon sokan vannak betegállományban, vagy pedig gyerekeiket felügyelik. Az ajánlott leveleket, hivatalos értesítéseket is kiviszi a postás, a már érvényben lévő óvintézkedések betartása mellett. Csak abban az esetben hagy a postaládában sárga értesítőt a levélről, ha nem találja otthon a címzettet. A posta a továbbiakban is monitorozza és szabályozza a posták működését. Az egyes kirendeltségekre a belépés csakis szájmaszkban lehetséges, a klienseknek belépéskor fertőtleníteniük kell a kezüket.

A posta helyiségeiben szabályozott a kliensek száma, 25 négyzetméteren legfeljebb 1 ember tartózkodhat és a várakozóknak be kell tartaniuk a 2 méteres távolságot. Némely postafiók nagysága miatt, ahol a 2 méteres távolságot nem lehetne betartani, a posta kénytelen volt ügyfélablakot is bezárni. Ennek következtében kissé tovább tart a postai ügyintézés.

Önnek ajánlott

Leave a Reply