Amíg fodrászra várunk – válasszunk frizurát!

frizurát

Itt a május, napsütéssel, záporokkal, friss széllel frizurát kócolva. Fejfedők, sapkák nélkül mászkálhat az ember. Már, amennyire a járvány miatti tiltások megengedik. Ha nő az ember – akár 50 alatti, akár 60 feletti, nem mindegy hogyan borzolja a szél a haját. És mivel már több mint egy hónapja zárva a fodrászatok, sokan sopánkodnak, „már régen vége a böjtnek, mégis úgy nézek ki, mint a böjti boszorkány”.

Van, aki nem bírta türelemmel, saját kezével, ollójával nyiszálta a haját, hogy ne lógjon a szemébe, a nyakába. Lesz is velük gondja a fodrásznak, ha a jövő héten végre kinyit majd…
Csak azt ajánlhatjuk, néhány napig legyenek türelemmel. Ne nyiszálják, metéljék szegény meggyötört hajukat se a tükörből, hátulról nézve, se a szemüvegük mögül, a homlokukra lesve, mindenképpen ügyetlenkedve.

Ha a frizurák fotóira néznek, azonnal láthatják a különbséget egy tökéletes hajvágás és egy amatőr otthoni hajnyiszálás között!
Addig pedig – ha sétálni, bevásárolni indulnak, a szájmaszk pántlikáit ügyesen megkötve „elterelhetik a figyelmet” a hosszúra nőtt, igazítás nélkül maradt hajukról. Néhány régebbi hajcsat, kontyba csavarható frizurát rögzítő is akad talán.

Bizonytalansági tényezők

Persze, sok még a „bizonytalansági tényező”, hiszen a szájmaszkot továbbra is viselnünk kell ha kimegyünk a lakásunkból, vagy a házból az utcára lépünk. És, még érvényes az intés, hogy ne álljunk 2 méternél közelebb más emberekhez.

Mindenképpen derítsük ki, milyen a fodrásznál a „higiéniai protokoll”, tehát hogy a fodrász védi-e az arcát  arcmaszkkal, visel-e kesztyűt, ügyel-e arra, hogy kettőnél több várakozó ne legyen a szalonjában.  A krónikus betegségek miatt fertőzésekre fogékonyabb idősebbek odahaza is fogadhatnak fodrászt (sőt – pedikűröst is), már az elmúlt hetekben is voltak, akik így oldották meg alapvető „személyes karbantartásuk” gondjait.

Amíg beleülhetünk a fodrász székébe, bizonyára sok minden kiderül, egyszerűbbé válik. Jelentkezzünk be időben.

És aztán válasszunk arcunkhoz, alkatunkhoz illő új frizurát, amelyet a szakértő kezek varázsolnak elő.

Önnek ajánlott

Leave a Reply