Csíra-kúra 2.

csiraztatas

A legtisztább tápanyag, legteljesebb vitaminforrás a csíra. A parányi magok, (zsázsa, lucerna, retek) vagy a csávázatlan, étkezési árpa, búza, kukoricaszemek, a lencse, a borsó és a bab, a hántolatlan napraforgó-mag, vagy a repce, a mustár apró magja, megfelelő hőmérsékleten, nedvességhez jutva, csírába szökve, mind tartalmazzák a növény életének kezdetéhez szükséges hatalmas mennyiségű enzimet és vitamint, valamint a fajukra jellemző nyomelemeket. E biocsírák fogyasztása sokszor az egyetlen lehetőség, hogy tiszta táplálékhoz jusson a szervezetünk, mivel az üvegházakban, fólia alatt hajtatott, téli „friss” retek, saláta általában sok nitrátot tartalmaz.

Csíráztassunk tehát, minden tiszta, étkezési magot, amihez hozzájutunk!

A csírák kiváló forrásai az A-, B-komplex-, C-, D-, E-,- G-, K-, U-vitaminnak. Ásványi anyagaik makro- és mikroelemei, a foszfor, kalcium, kálium, magnézium, vas, réz, cink, jód, mangán, szelén és a többi, természetes formában, szerves kötésben vannak jelen, úgy, hogy az emberi szervezet a legkönnyebben értékesíthesse saját számára. A magból hihetetlen erővel tör elő az új élet, s mindazt tartalmazza, aminek a fejlődő növények és az embernek alapvető szüksége van. Enzimjeik ugyanis, csírázáskor megszaporodnak, keményítőjük cukorrá alakul át, fehérjetartalmuk aminosavakká, zsírjuk zsírsavakká alakul. C-vitamintartalmuk akár 27-szeresére, karotin-tartalmuk 2 órai csírázás után 200 %-kal, B-vitamintartalmuk 50%-kal, E- vitamintartalmuk 120%-kal lesz több. A biocsírák 25%-kal több kalóriát tartalmaznak, mint a hús, de nem hizlalnak, azonnal feltöltenek energiával, mivel úgy ahogy vannak, kész, élő táplálékként fogyaszthatók.

Csicseriborsó-csíra
Csicseriborsó-csíra

Bab, borsó, lencse, csicseriborsó

Jók a szívnek, mert kitisztítják a vérből a rossz koleszterint, csökkentik a vérnyomást, a vakbélgyulladás kialakulását, csodálatos inzulinszabályozók, gátolják a rákos sejtek képződését, segítik a vérképzést.

vöröskáposzta-csíra
Erős antioxidáns: a vöröskáposzta-csíra

Brokkoli és vöröskáposzta csíra

Élettani hatásuk azonos, fekélyt gyógyító vegyületet, U-vitamint tartalmaz, tisztítja a vért, táplálja a bőrt, javítja a látást, erősíti a csontokat, fogakat, nyirokmirigyeket, javítja a vér- és nedvkeringést, kalciumtartalma és annak hatása megegyezik a tej kalciumtartalmával,  de sokkal előnyösebb, jó hatású a vastagbél- és gyomorrák gyógyításában, mivel daganatnövekedést gátló enzimeket tartalmaz.

zsazsa-csira
Zsázsa csíra

Zsázsa csíra

Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a szívinfarktus, magas E-vitamintartalma értágító, vizelethajtó hatású, ezért vérnyomáscsökkentő is. 30%-ban telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ezek a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, illetve gyógyításában nélkülözhetetlenek, növeli a férfierőt, gyógyítja a rejtett gyulladásokat.

Önnek ajánlott

Leave a Reply