Már a 75 év felettiek is beoltathatják magukat

Már a 75 év felettiek is beoltathatják magukat

Már nem csak a 85 év felettiek, hanem a 75 év felettiek is beoltathatják magukat az új koronavírus ellen. Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter jelentette be ezt a közösségi hálón.  Az idősek számára egy rokonuk vagy a háziorvosuk is igényelheti az oltást.

„A megyeszékhelyeken nagykapacitású oltóközpontokat tervezünk nyitni, mihelyt rendelkezésünkre áll a kellő számú vakcina. Minden héten bővítjük a hálózatot és a kapacitást, javítjuk a szolgáltatásainkat az önök érdekében. Ezért is nyitjuk meg ma az oltás lehetőségét, már a 75 év felettiek is beoltathatják magukat” – közölte a tárcavezető.

Az érdeklődők a korona.gov.sk portálon található kérdőív kitöltésével jelentkezhetnek az oltásra. Szükség esetén az egészségügyi tárca call centere is rendelkezésre áll. Az oltásra való bejelentkezéshez belföldről a 0800 174 174-es számot, külföldről pedig a +421 270 074 174-es számot kell hívni. A hívást követően a telefonáló négy lehetőség közül választhat. Az oltásra való regisztráció mellett az emberek információt szerezhetnek az aktuális óvintézkedésekről, vagy módosíthatják a tesztelés, illetve az oltás időpontját.

Sajnos a regisztrációs oldalt és a telefonszámokat az oltásra jelentkezők úgy leterhelték, hogy azok pár perccel a bejelentés után elérhetetlenné váltak. Remélhetőleg az illetékesek tesznek majd valamit annak érdekében, hogy ha már meghirdették, a regisztráció működjön is…

Krajčí elmondása szerint Szlovákia erre az évre 15 millió védőoltást kötött le, emellett további 4,8 millió vakcinát rendelt olyan gyártóktól, amelyek még nem zárták le a klinikai tesztelést.

Keddig 102 692 lakost oltottak be. Jelenleg összesen 37 oltóközpont működik, és 17 mobil oltóbrigád járja a szociális intézeteket.

Önnek ajánlott

Leave a Reply

%d bloggers like this: