Hétfőtől személyesen is intézhetők a nyugdíjak

személyesen

2021. május 3-tól, hétfőtől a Szociális Biztosító (Sociálna poisťovňa) fiókjai a szokásos nyitvatartási időben minden olyan ügyfél számára elérhetőek lesznek, aki úgy dönt, hogy személyesen intézi nyugdíjügyeit.

A Covid szemafor szerint a zöld járásokban a fiókok szigorú higiéniai és biztonsági intézkedések mellett kezdik meg rendes működésüket.

„A Szociális Biztosító irodáiba való belépés feltétele az ügyfelek számára a 7 napnál nem régebbi negatív teszt és a védőoltás igazolása vagy a COVID-19 betegség leküzdéséről szóló igazolás. A kirendeltségek belső tereiben egyszerre csak korlátozott számú személy tartózkodhat (15 négyzetméterenként 1 személy). A Szociális Biztosító irodáiba való belépést a munkatársak irányítják. Az alapvető óvintézkedések – arcmaszk viselése, 2 méteres távolságtartás és kézfertőtlenítés belépéskor – továbbra is érvényben maradnak.”

„Szeretnénk felhívni a személyesen ügyeiket intézők figyelmét arra, hogy a társadalombiztosítási intézmény fiókjaiban a pénztárak nem fogadnak el készpénzt, az ügyfélnek lehetősége van kártyával vagy készpénzmentes banki átutalással fizetni” – tájékoztatott Zuzana Dvořákova, a Szociális Biztosító szóvivője.

A szóvivő hozzátette, az ügyfeleknek továbbra is azt tanácsolják, hogy az irodákkal való kapcsolattartás során inkább az elektronikus kapcsolattartást részesítsék előnyben – használják az elektronikus űrlapokat, az e-pénztárcát, vagy lépjenek kapcsolatba a fiókkal e-mailben vagy telefonon. Szükség esetén lehetőség van a posta igénybevételére vagy a csomag bedobására a fiókok bejáratánál található postaládába.

Narancssárga járásokban:

A fiókok szigorított Covid üzemmódban működnek. A fiók bejáratánál található postaláda az iratok és csomagok begyűjtésére szolgál. Az ügyfélközpont nem nyilvános, de az ügyfelek konzultálhatnak a fiók kiválasztott munkatársaival (pl. nyugdíjkérelmek aláírásakor).

Piros járásokban:

A fiókok szigorú Covid-rendszer szerint működnek. Az okmányok és csomagok beadására a fiók bejáratánál elhelyezett postaláda szolgál. Az ügyfélközpont nem nyilvános, de az ügyfelek konzultálhatnak a fiók kiválasztott munkatársaival (pl. nyugdíjkérelmek aláírása).

A „piros fiókok” nyitvatartási ideje a következő:

HÉTFŐ – 8.00-11.00
KEDD – 8.00 és 11.00 óra között.
SZERDA – 13.00 és 16.00 között
CSÜTÖRTÖK – 8.00 és 11.00 óra között
PÉNTEK – 8.00 és 11.00 óra között.

Önnek ajánlott

Leave a Reply