Fizetnek az oltásért a 60 évnél idősebbeknek

Fizetnek az oltásért

Eduard Heger kormányfő, Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter és Igor Matovič pénzügyminiszter sajtótájékoztatója a parlamentben… 200-300 euró készpénz a 60 év fölötieknek, ha beoltatják magukat. Karácsonyig kell regisztrálni, január feléig oltakozni… Fizetnek az oltásért …

Fizetnek az oltásért
Fizetnek az oltásért …

Ha valaki megkapja a harmadik védőoltását is a COVID ellen, 300 euró készpénz üti a markát. Ha valaki kétszer volt beoltva és hamarosan megkapja a harmadik oltást is, szintén 300 eurót kap. Akinek csak egy oltása van, de karácsonyig megkapja a másodikat, 200 euróban részesül. Aki eddig egyáltalán nem volt beoltva, de karácsonyig regisztrál az első oltásra, az 200 eurót kap, ha január 15-ig be is oltatja magát.

Az iskolák is bezárnak egy hétre a karácsonyi szünet előtt, december 13-tól távoktatásba megy át a felső tagozat és a középiskolák az egész országban.

Vladimír Lengvarksý (OĽaNO) egészségügyi miniszter azt mondta, a további intézkedések a hétfői bejelentése alapján zajlanak majd. Ez azt jelenti, hogy a hotelek, az edzőtermek és a sípályák december 25-én nyithatják meg kapuikat az oltottak és a fertőzésen átesettek előtt. Az éttermek viszont továbbra is zárva tartanak, bár a miniszter szerint erről még tárgyalni fognak.

A nyitás korábban indul, mint ahogyan azt az egészségügyi miniszter hétfőn javasolta: már pénteken, vagyis december 10-én kinyithatnak a védettek, vagyis az oltottak és a betegségen átesettek számára, a hotelek és a sípályák viszont az eredeti tervnek megfelelően, december 25-n nyitnak.

A koalíció megegyezett abban is, hogy jövőre várhatóan bevezetik a kötelező oltást a 60 évesnél idősebbek számára.

https://www.televizio.sk/

Koronavírus: OLTÁS UTÁNI TUDNIVALÓK

Önnek ajánlott

Leave a Reply

%d bloggers like this: