Már közel 100 ezren vették fel az oltásért járó pénzjutalmat

A posta már körülbelül 120 ezer oltási bónuszutalványt kézbesített ki, és hozzávetőleg 100 ezren már fel is vették az oltásért járó pénzjutalmat – tájékoztatott Iveta Dorčáková, a posta szóvivője. Egyúttal arra is figyelmeztetett, hogy szerdán (január 19.) kezdik kifizetni a szociális segélyeket, ezért a következő napokban feltehetően sorakozásra kell felkészülni a postafiókoknál.

Dorčáková hozzátette, hogy az az oltásért járó utalványt az országban levő 1503 postafiók közül bármelyikben be lehet váltani, az érvényes személyi igazolvány felmutatása után. „Ha az ügyfél egészségi okok miatt nem tud elmenni a postára, a Szlovák Posta kikézbesíti az összeget. Az érintettek 15,5 százaléka élt eddig ezzel a lehetőséggel” – közölte a szóvivő.

Dorčáková azt is elmondta, hogy januárban és februárban összesen 900 ezer utalványt kézbesítenek, de ez nem okoz fennakadást, mivel hagyományos postai szolgáltatásról van szó. „Elvétve akadtak csak problémák, főleg az oltásra való regisztráció során becsúszó pontatlanságok miatt, például a pontos lakcím bejegyzésénél” – magyarázta a szóvivő.

120 ezer oltási bónuszutalványt kézbesített ki, és hozzávetőleg 100 ezren már fel is vették az oltásért járó pénzjutalmat

A 65 év felettiek, akik január 15-ig nem kaptak időpontot, s ezért nem tudták felvenni a harmadik adag oltást, január végéig bejelentkezés nélkül igényelhetik a vakcinát. A többi időpont ezúttal nem változott.  A minisztériumban bíznak benne, hogy a jutalom mindenkit megtalál, ugyanakkor egyes esetekben gond akadhat a kézbesítéssel, mert sokaknak nem egyezik a borítékon szereplő címe a tartózkodási helyével. Épp ezért a minisztérium arra kéri azokat az időseket, akik már mindhárom adag oltást megkapták, hogy ne módosítsanak a címükön, mivel az ő adataik már készen állnak a nyomtatásra.

Önnek ajánlott

Leave a Reply

%d bloggers like this: