Teraszok négy évszakra

Teraszok

Azt is mondhatnánk – régi szóhasználattal –, még a csapból is ez a végtelen variációkban látható, szebbnél szebb megoldás folyik… Teraszok…

TeraszokTele van az internet megbízhatóként bemutatkozó hazai és külföldi cégek reklámképeivel. A határ a kert vége, az áraknak a csillagos ég, illetve a megrendelő anyagi lehetőségei között kell megfelelő kivitelezőt, fa-, fém-, üveg- és egyéb szerkezeteket találnia.

Tegye tágasabbá otthonát, használja ki terasza lehetőségeit mind a négy évszakban, télen is a természetben érezheti magát, ha a csodálatos növények között, fűtött teraszán fogadhatja a barátait, tavasszal itt nevelheti a kertbe szánt palántákat, amíg fagymentessé válik az idő, nyáron pedig itt hűsölhet. Az üvegfalak nemcsak a hidegtől, a hőségtől is megvédhetik a házát, s kellemessé tehetik a család pihenésének óráit, együttlétének idejét.

TeraszokTessék tehát a „teraszok beüvegezése, beüvegezett teraszok, otthonossá tett teraszok stb.” címeket a keresőbe írni és a mellékelt felvételekhez hasonlók között válogathat, aki mostanában ezen a megoldáson töpreng. Csak gondosan, okosan kell kivitelező céget választani, mérni, számolni – és a többit elvégzik helyettünk!

A megfelelő hely

Első és legfontosabb azt eldönteni, hogy hol legyen a terasz pontos helye. A legtöbb esetben a válasz adott, ám aki több alternatíva között válogathat, vegye figyelembe, hogy milyen utat jár be a nap, és ha szereti a napsütést, olyan helyre építse a teraszt, ahol egész nap élvezheti. Fontos szempont, hogy a terasz közel legyen a konyhához, ha gyakran fogadunk vendégeket. Tipp: ne építsünk teraszt közvetlenül fák mellé, alá, ebben az esteben nagyobb az esély a penészesedésre.

A kényelem

Nem baj, ha nem áll rendelkezésünkre nagy tér, ha már egy-két kényelmes bútordarab elfér a teraszon, már megéri építeni egyet. Lényeg, ha kicsi a helyünk, ne zsúfoljuk tele, inkább válasszunk többfunkciós, „okos” bútorokat, amiken például nemcsak ülni, hanem feküdni is lehet.

Önnek ajánlott

Leave a Reply