Hőségrekordok dőlnek meg – azért ne adjuk fel!

Hőségrekordok

A perzselő napsütés sok kertben megtizedelte a zöldségféléket. Hőségrekordok dőlnek meg – azért ne adjuk fel! Az öntözéssel sem bántak csínján, akik reggel kilenc után verették végig hideg vízzel a harminc C fok feletti hőségben tikkadó növényeket. Némelyiknek elrothadt a töve, leszáradt minden levele.

napszúrás Nemcsak a paprika, a paradicsom kapott napszúrást, a még éretlen alma, az érni kezdő őszibarack is tele van fekete égésfoltokkal.
napszúrás Alaposan át kell vizsgálni, mi menthető, mit kell eltávolítani, nehogy fertőzések forrása legyen.
napszúrás A termésmaradványok és egyéb hulladékok (ha nem fertőzöttek), jó komposztanyagot biztosítanak. De komposztunk csak akkor tud egyenletesen érni, ha időnként megöntözzük.
napszúrás A virágok is megsínylették a szaharai szárazságot. Alaposan nézzük át, van-e még a szárukban élet. Ha nincs, vágjuk vissza az élő részekig, a legtöbb újra kihajt.
napszúrás Néhány évelőt humusszal, szerves anyagokkal kell ellátnunk, hogy magukhoz térjenek.
napszúrás A rózsa általában jól tűri a szárazságot, de azért nedves talajra van szüksége. Minden elnyílt, elszáradt virágot metsszünk le, hogy újak fejlődhessenek.
napszúrás Készüljünk fel a fenyőfélék átültetésére. Erre a legkedvezőbb idő augusztus második fele.
napszúrás A magszárat csak akkor hagyjuk a növényeken, ha a mag érése és kiszóródása kívánatos.
napszúrás A napraforgó virágot akkor vágjuk a vázába, amikor a tányér két külső köre elnyílt. Hosszú ideig tartós marad, azonban nagy vízigényét figyelembe kell venni.

Önnek ajánlott

Leave a Reply

%d bloggers like this: