Kiskertekbe – üvegház!

üvegház

Nem olcsó mulatság az üvegház, az már igaz. De miután vastag polisztirollal borított beton alapra a készen kapható elemekből összeszerelték, felállították, évekig kényelmes és megfelelő helyet nyújthat télen a legféltettebb egzotikus növényeknek. És a család vitaminellátást biztosíthatja a téli, kora tavaszi zöldséghajtatással. Magvetésre, palántanevelésre is ideális. Különleges üvegfalai kiválóan szigetelnek, és jó fényáteresztő képességgel rendelkeznek. Alig foglal el nagyobb helyet, mint két-három melegágy, de fenntartása sokkal egyszerűbb, hasznosítása viszont többszöröse mind a hagyományos fóliasátornak, mind a régebbi módszerekkel épített üvegházaknak. A ma épített, kisebb kertekkel rendelkező családi házak mellett is könnyű helyet találni neki. Tulajdonképpen akkor láthat el bennünket primőr zöldséggel, amikor a piacon még hiába keresnénk, vagy az üzletekben csak drágán juthatunk hozzá. A vetőmagvak, palánták egyenletes, egészséges fejlődését sokkal jobban elláthatjuk benne, mint a különféle ládákkal, tégelyekkel az ablakpárkányokra, előszobákba szorulva.

A különböző típusokat bemutató katalógusok szerint egy négytagú család számára a legmegfelelőbb a 4-8 négyzetméter nagyságú üvegház. Az összeszerelést végző szállítók a fűtés módját az adott lehetőségek szerint a lehető legtakarékosabbra tervezik meg és állítják össze. A szükséges intézkedésekről (bejelentési és jóváhagyatási kötelezettség a községi hivatalban, tűzvédelmi szabályok megtartása) tájékoztatják az üvegház tulajdonosait. Még egy fontos szempont: a szellőztetést (lehet automatikusan működő is) a lehető legpontosabban megtartva az előírt méreteket kell beszereltetni, mivel a napsütés hatására gyorsan emelkedhet az üvegházban rendkívül magasra a hőmérséklet. És aztán jöhet a vetés, tűzdelés. Ilyen kellemes helyen még a kezdők is gyorsan beletanulnak a kertészkedés alapjaiba.

Újdonság

üvegházÜgyes és praktikus ez a mini palántanevelő és vetőmagkeltető, amelyet villanyáram melegít. Hőszabályozója van. Szellőzőnyílásokkal is ellátták. Az egészen kicsiben kertészkedőknek felérhet egy üvegházzal. Ez tényleg elfér az ablakpárkányon, ahová a fény miatt helyezik. De a fűtetlen üvegházban is takarékosan megoldható vele a keltetés, ha nem akarjuk az egész teret fűteni.

Önnek ajánlott

Leave a Reply

%d