Kutyafajták, amelyek kijönnek a macskákkal

A kutyákat és a macskákat hagyományosan riválisoknak szokás tekinteni, pedig ez nem minden esetben van így. Számos példa létezik arra, hogy kutya és macska nyugalomban, sőt, barátságban képes együtt élni egy családon belül.
Ha egyszerre szeretnénk cicát, és kutyát is tartani, akkor nem árt, ha olyan kutyafajták közül választunk, amiről előre lehet tudni, hogy jól fogadja a macskák közeledését.

 

Basset hound

Basset hound

A basset hound könnyen kezelhető fajta, igazi csapatjátékos, mindenkivel barátságos. Szereti a felnőtteket, a gyerekeket, más kutyákat, és a macskákat is. Ha a macskánkat nem zavarja, hogy a kutya igényt tart a közös játékra, jól ki fognak jönni.

Bichone frise

Bichone frise

A bichon frise kutyusok igazi kis bohócok, játékosak, tanulékonyak, szeretetteljesek, és remekül kijönnek szinte minden más állatfajjal. Játékosabb, aktívabb cicák mellé különösen jó társak, mivel imádják a figyelmet.

kutyafajták
Bulldog

Bulldog

A bulldogok is igazán barátságosak, sem a kisgyerekünket, sem a cicánkat nem kell tőlük féltenünk. Kert nélküli házban, lakásban is jól elvannak, szépen eljátszanak a gyerekekkel és a macskákkal, egyedül arra kell figyelni, hogy nyáron mindig legyen számukra valami hűvös hely, mert ennek a fajtának a szervezete könnyen túlhevül.

A mopszok is remekül kijönnek a macskákkal, igazi családi kutyák. Mivel a mozgásigényük is mérsékelt és sokat alszanak, remek társai lehetnek egy cicának.

Masztiff

Masztiff

A masztiffok nagy mérete se tévesszen meg senkit: barátságos óriások ők, akik nem „vadásznak” a kisebb állatokra, így macskát is tarthatunk mellettük. Kifejezetten gyengédek az emberekkel, gyerekekkel, cicákkal. Békeszeretőek, egyedül akkor lesznek harciasak, ha valami miatt úgy érzik, hogy meg kell védeniük valakit, aki a „falkájukhoz” tartozik.

Corgi

Corgi

A közepes méretű és aktivitású corgi kutyusok is remekül kijönnek a macskákkal, sőt, kifejezetten igénylik is egy másik állat társaságát. Némi tréningre szükségük lehet, hogy ne stresszeljék túlságosan a macskát azzal, hogy előjön a terelő ösztönük, de egyébként teljes harmóniában tudnak együtt élni.

Border collie

Border collie

A border collie az egyik legbarátságosabb a kutyafajták közül, aki tényleg mindenkire – tehát a macskákra is – barátként tekint. Ideális választás családi kutyának : mindent megtesz, hogy a gazdikat boldoggá tegye. Így ha cicánk van otthon, border collie-t bátran hozhatunk mellé.

kutyafajták
Havanese

Havanese

A havanese kutyusok kedves természete garantálja, hogy nem csak az emberekkel és más kutyákkal, hanem a macskákkal is jól kijönnek. Már csak azért is, mert folyamatosan igénylik a társaságot, legyen az emberé vagy állaté. Imádnak bohóckodni és a gazdit szórakoztatni, de nem túl aktívak, ezért idősebb embereknek is bátran ajánlhatók.

Önnek ajánlott

Leave a Reply