Majomhimlő

Majomhimlő: Nem kell megijedni – de azért nem árt az óvatosság

Majomhimlő: ezért terjedhet világszerte A majomhimlő (MPV, MPXV)  globális megjelenése ugyan a legtöbb szakértő szerint egyelőre nem ad okot aggodalomra, mégis számos sürgető kérdést vet fel. Többek között, hogy miért kezdett el... Bővebben »
cseresznye

Egészségünk füveskertje – A cseresznye

A cseresznye erőteljes méregtelenítő. Reuma, ízületi gyulladások, vese- és epekő, érelmeszesedés, kövérség ellenszere. Már több évszázada ismerik vértisztító hatásait, salakanyag-eltávolító tulajdonságait. Ma már tudjuk, hatékonyan pótolja a szervezet ásványianyag-szükségletét. A cseresznye vasat,... Bővebben »
Hogyan szedjük

Hogyan szedjük a gyógyszereinket?

Tanácsok idős betegek számára Legyünk akár hatvan- vagy kilencven évesek, az orvos által felírt gyógyszerekkel kapcsolatban számos dolgot kell megfontolnunk. Ha viszont mi vagyunk, aki gondoskodik idősebb szeretteiről, e kérdés talán még... Bővebben »
Cukorbetegek házi gyógyszerei

Cukorbetegek házi gyógyszerei a természet patikájából

Akár szeretik, akár nehezen tudják megemészteni, a falun élő cukorbetegek közül a legtöbben, savanyú káposztával próbálják megfelelő szinten tartani a vércukorszintjüket. Nekik ajánljuk az örménygyökér, más néven örvénygyökér (Inula helenium) termesztését és... Bővebben »
nyugdij

Mikor érkezik és mennyi lesz a 13. nyugdíj?

A nyugdíjasok már júliusban megkapják a 13. nyugdíj teljes összegét, a köztársaság elnök aláírta az erről szóló törvénymódosítást. A módosítást az emelkedő árakkal indokolták. Milyen módon határozzák meg a nyugdíj összegét? Az összeg meghatározásánál a nyugdíjat,... Bővebben »
újabb hullám

Koronavírus: ősszel jöhet az újabb hullám

A 2+1 oltás után is elkezd lecsengeni az immunitás, ennek ellenére a negyedik oltásnak még most nincs itt az ideje – egyebek mellett erről is beszélt egy szakértő, aki szerint ősszel indulhat... Bővebben »

Mit tehetünk a kerti kudarcok ellen?

A fejes saláta nagyon meleg talajban rosszul csírázik. Ezért, ha most készülünk vetni, előzőleg a vetőmagot tartsuk a hűtőszekrényben. A talajt közvetlenül a vetés előtt forgassuk át, hogy a hűvösebb réteg kerüljön... Bővebben »
május

Nem árt újra felsorolni a teendőket!

Hiába tudjuk – időnként elfelejtjük, mit, hogyan célszerű, vagy a legjobb végezni. Csak néhány példa: 1. A gyökérzöldséget csak a kezdők ritkítják úgy, hogy a legfejletlenebb szálakat húzgálják ki a sorokból. A... Bővebben »

Az időseknek így kellene étkezniük

Ötször – meghatározott időben! Az idős kor meghatározása nem egységes, de általában az érvényes nyugdíjkorhatárt tekintik az időszak kezdetének. Az idősügyi stratégiákban az Egészségügyi Világszervezet életkor szerinti felosztását tekintjük mérvadónak. Eszerint a... Bővebben »

A jövő egészséges élelmiszerei, amikkel megmenthető a Föld

A kaktuszoktól az algákon és a vitaminban gazdag virágokon át a szárazságtűrő gyökérzöldségekig – pár éve a Knorr és a WWF összeállította annak az 50 tápláló élelmiszernek a listáját, amelynek a fogyasztása... Bővebben »