zacskós leves

Régi és új a konyhában

Úgy vélhetné az ember, hogy az új dolgokat kiváltképpen a fiatalabb korosztályok fedezik fel szívesen. Kíváncsiság vagy kényelem? Esetleg mindkettő ösztönzi a boltban keresgélő vásárlót, hogy megvegye a tetszetősen tálalt ételek képével... Bővebben »
dracaena-marginata

Otthonunk zöld energiája

Ha a feng shui alkalmazásával sikerül lakókörnyezetünket a természettel összhangban kialakítanunk, akkor állítólag annyi plusz energiát nyerünk, amennyi hozzásegít a kiegyensúlyozott élethez.  A lényeg, hogy gondosan válogassuk meg szobanövényeinket és azok helyét... Bővebben »
mikulasvirag

Túléléstől tavaszig

Növénynek és tulajdonosnak egyaránt komoly próbatétel a téli időszak. Az törődik jól a szobanövényeivel, akinek tavasszal, darabszámra, ugyanannyi cserepes zöldje marad, amennyivel nekivágott a hideg hónapoknak. Nem tűrik a száraz levegőt A... Bővebben »
csira

Frissítő csírák

A konyhapulton is kertészkedhetünk!   A hideg, téli napokon gyakran kívánunk egy kis üde ízt. A konyhapulton is nekiláthatunk kertészkedni. Gyorsabban és könnyebben előállíthatjuk a szervezetünk számára szükséges vitaminokat, mint kint, a... Bővebben »
vetőmagok

Egymást támogató vegyes kultúrák

A tervezés időszaka ez a néhány hét. Amikor vetőmagot vásárolunk, ágyások kialakítását tervezzük, gondoljunk arra is, hogy a vegyes kultúrák azok ahol a növények egymást is segíthetik, védhetik, támogathatják a fejlődésben, ha... Bővebben »
változó nagyszülői szerep

Változó világ: változó nagyszülői szerep

Az utóbbi ötven évben döbbenetes változásokat hozott a társadalomban zajló folyamatok egymást váltó sora, a globális minták megismerése, az ún. fejlett nyugati világhoz hasonulni akaró fiatal nemzedékek szemlélete a család hagyományos hierarchiájában... Bővebben »

Ne dobjuk el a magját!

Egzotikus növényeket nevelhetünk Télen, ünnepek tájékán, hajlamosabbak vagyunk rá, hogy egzotikus déligyümölcsöt is vásároljunk. Az ananász nem is drága, de egy-egy darabot az avokádóból és a mangóból is hazaviszünk ilyenkor, hogy valami... Bővebben »
tyukhusleves

Az igazi levesek

Ezek között, általában, első helyen a húslevesek szerepelnek. Mivel a nagyobb családi étkezések, találkozások legfontosabb fogása éppen a megszokott módon, kedvelt összetevőkből készül. Más a téli, a tavaszi, vagy a nyári. Mindegyik... Bővebben »
kert

Sokoldalú és hasznos kertet!

Mindenki erre vágyik. Csak nem mindenki mer nekivágni, hogy megvalósítsa. Van, aki az ásást nem szereti, van, aki a gyomlálástól irtózik. Aki úgy véli, hogy a nélkül is teremni fog a fa... Bővebben »

A szociális biztosítás változásai 2019-től

Hogy növekednek a nyugdíjak A szociális biztosítás által biztosított nyugdíjak 2019-ben a havi nyugdíj összegének 2,6% -ával nőnek, miközben legalább a társadalombiztosítási alap által 2018. június 30-án bejelentett típusok szerinti átlagos havi összeg 2%... Bővebben »