telefon

Akik a zavarosban halász/ná/nak…

„Csak semmi pánik!” Könnyű azt mondani, hogy ne féljen az ember! De ha megszólal a telefon és az öregember félig süketülő füléhez emeli, először nem is hallja jól, másodszor nem is érti,... Bővebben »
eperoham

Eperoham, epegörcs

Ilyen fájdalmas tünetekkel jelez az epehólyag, ha gond van Milyen tünettel jelentkezik az eperoham, és mikor gyanakodjunk más betegségre? Akinek volt már epegörcse, egyhamar nem felejti el az erős, csillapíthatatlan fájdalmakat, a... Bővebben »
Laktózérzékenység

Laktózérzékenység: a tejmentes étrend nem megoldás

Akinek tejfogyasztás után fáj a hasa, puffad, vagy egyéb tünetei vannak, ne hagyja ki a tejtermékeket étrendjéből, ezzel ugyanis még nagyobb kárt okozhat a szervezetének – állítja dr. Pálfi Erzsébet, a Budapesti... Bővebben »
Már megcsípte a dér!

Már megcsípte a dér!

Egykor minden falusi gyerek tudta, hogy egy-két deres éjszakát követően indulhat az erdőbe csemegézni. A kökény, a galagonya, a csipkebogyó, ilyenkor finom igazán, ha már megcsípte a dér és a fagy hatására... Bővebben »

Kinek jó a magas ágyás?

Hogy kinek jó a magas ágyás? Akinek nehéz már lehajolnia, aki bottal, mankóval – de mindenképpen – kertészkedni akar. Akinek nincs is kertje, csak udvara, akinek évekig csak pihenőkertje volt szép, zöld... Bővebben »
nem mindegy puffadást

Nem mindegy, mit eszünk

Idősebb korban változik az ember étvágya. Aki oda tud figyelni erre a jelenségre, önmagától is rájön, más ételekre van szüksége, mint amikor még többet mozgott, nehezebb munkát végzett… Van, ami „megfekszi” a... Bővebben »
kert eső után árvíz

Kert, árvíz után

A mindenféle rekordokat megdöntő árhullám mostanra levonult, a védekezés befejeződött, a napokban már a helyreállítás, tisztítás, és a különféle utómunkálatok zajlanak, így az érintettek, és persze az érintett országok is fellélegezhetnek. Sajnos... Bővebben »

Októberi kertésznaptár

„Még nyílnak a völgyben a kerti virágok”…? Vajon ilyen perzselő, mindent kiégető hosszú nyár, majd árvizeket hozó hetek, szeptember végi szúnyograjzás (és irtás) után milyenek lesznek a további hetek? Napsütés? Szemerkélő eső?... Bővebben »