Hippopx

Globális felmelegedés vagy klímaváltozás?

Noha sokan szinonimaként használják a két kifejezést, de a globális felmelegedés és a klímaváltozás voltaképpen nem felcserélhetők, bár összefüggenek egymással. Nézzük a magyarázatot! A globális felmelegedés és a klímaváltozás két önálló fogalom,... Bővebben »
sportolni

Sportolni 70 felett? Nem lehetetlen.

Miközben sokat hallunk az idősek testi problémáiról, talán kevesebb szó esik lelkük és társas kapcsolataik minőségéről. Pedig ezek nagyon is összefüggenek, amennyiben a közös testmozgás élménye a lelket is felfrissíti. Fizikai állapottól függően sportolni, lovagolni... Bővebben »

Kinek áll jól az ősz haj?

Most, amikor egyre több reklámban, különböző családi idillt népszerűsítő tévésorozatban, a nyugalom és a harmónia jelképeként jelennek meg ősz párok, hivatásukban sikeres, fehér hajukkal is vonzó magabiztos, asszonyok, lassan megszokják a mindeddig... Bővebben »
láb

Milyen betegségekről árulkodik a láb?

Fájdalomtól az esztétikailag zavaró elváltozásokig számos probléma érintheti a lábainkat. Bár a panaszok jelentős része egyszerű okokra vezethető vissza, olykor komoly betegségekre is felhívhatja a láb a figyelmet. Hideg lábak A folyton... Bővebben »

Mivel folytassuk a vetést, ültetést?

Remélhetőleg a korai kánikula és az utána betörő szaharai homokot hozó szelek meg a didergető talajmenti fagyok után végre nyugodt és a megszokott, mérsékelt időjárást hozó tavaszi napokra számíthatunk. Semmi sem biztos:... Bővebben »

Ismert, hogy mekkora lesz az idei 13. nyugdíj

Az öregségi nyugdíjasok, valamint az egyéb nyugdíjtípusokban részesülőknek idén 606,30 eurós 13. nyugdíj jár. Ez idén összesen 828 millió euróba kerül, de ez nem nettó költség. Ezt Erik Tomáš (Voks-SD) szlovák munka-,... Bővebben »
darázs

Tájaink 8 legismertebb darázsfajtája

Most, hogy ilyen szeszélyesen nyárira, majd tavaszira melegszik az idő, egyre többet tartózkodunk a természetben, és egyre több rovart figyelhetünk meg. A legismertebb darazsak is sietnek előbújni, jellemzően kora tavasztól késő őszig... Bővebben »
rekordok

A világ legnagyobb növényei

Rafflesia arnoldii A legnagyobb virág egy méter átmérőjű, 7 kilogrammot nyom, rothadó húsra emlékeztető szaga van. A Rafflesia arnoldii élősködő életmódot él, vagyis más növényekre tapad, és azokból veszi fel a tápanyagot.... Bővebben »
tüdőfibrózis

Mi okozza?

Foglalkozási ártalom, rosszul kezelt betegségek, az immunrendszer gyengesége, dohányzás, megerőltető munka ez a tüdőfibrózis okozója. A tüdőfibrózis (tüdőhegedés) egy ritkábban előforduló tüdőbetegség, azonban a jelentőségét az adja, hogy a gyakorisága egyre nő,... Bővebben »

4+1 virág, ami hőségben is tündököl

Az utóbbi években egyre több gondot okozott az aszály a lelkes kertészeknek. A nyári hónapokban újabb pusztító hőség és égető napsütés fenyegetheti a mostanra virágba borult udvart, a gyönyörű, virágba borult kerteket.... Bővebben »