petrezselyem

Még mindig petrezselyem!

Hogy minek annyira kötni az ebet a karóhoz, miért kell unos-untalan arra biztatni a kertészkedőket, ne mondjanak le a petrezselyem termesztéséről? Azért, mert az éghajlati változások következtében egyre kiszámíthatatlanabbá válik, melyik időpont,... Bővebben »
Fecskék

Bajban vannak a fecskék, így segíthetünk rajtuk!

A viharos, hideg, szeles, esős időjárás miatt a frissen kirepült fecskék nagy bajban vannak” – hívták fel a figyelmet a madármentő állomások a Facebook oldalaikon. De mit tegyünk, hogyan segíthetünk? “Több helyről... Bővebben »
Jönnek a poloskák

Megint jönnek a poloskák

Közeleg az ősz, ami egyben azt is jelenti, hogy egyre sűrűbben láthatók a poloskák. Rossz hír, hogy most már nemcsak a kertünket, hanem az otthonunkat is megszállhatják. Az időjárás ráadásul nekik kedvez,... Bővebben »
lábgörcs

Az éjjeli lábgörcs lehetséges okai

Az éjszakai lábgörcs meglehetősen fájdalmas jelenség, amely sokak számára megnehezíti a nyugodt alvást. De vajon mi váltja ki? Egy kutatás szerint az emberek körülbelül 60 százaléka tapasztal éjszakai lábgörcsöt az élete során.... Bővebben »
állattartás

Hobbi és haszon – Az állattartás

Ilyenkor, amikor az őszi betakarítást követően a legtöbb a zöldséghulladék, a bab- és kukoricaszár, a karfiol- és káposztalevél, az apróbb sárgarépa, burgonya, minden kertészkedőben megszólal az ősi gazda-lelkiismeret: mindenért kár, amit nem... Bővebben »

Ananász és avokádó

Az ananász Az ananász (Ananas comosus) a broméliafélékhez tartozik.  Először is, vásároljunk be egy érett ananászt, amelynek a levelei zöldek és a gyümölcs héja sárga. Az érett ananászban már megtalálhatók a magok,... Bővebben »
krizantém

Divatos krizantémok

Senki sem csodálkozik, hogy még legkedvesebb virágainkat is a divat szerint választjuk ki. Nem csupán a másokkal lépést tartani késztetése ez bennünk, a piac kínálata az elsődleges tényező. A krizantémok nálunk egészen... Bővebben »

Telepítsünk málnát!

Nyersfogyasztásra, mélyhűtésre, dzsem és szörp készítésére egyaránt a legkiválóbb bogyós gyümölcsünk a málna. Nemcsak C-vitaminból tartalmaz sokat, hanem kalciumból, káliumból, vasból és magnéziumból is. Szívbetegségek, vérszegénység, depresszió ellenszere. És közben nem ízetlen... Bővebben »
Tuja

Hat életerős örökzöld a kipusztult tuja helyett

A tuja pusztulása idén talán még szembeötlőbb lett. Az extrém forró nyár sajnos felgyorsította a folyamatot. Úgy tűnik, hogy sajnos hosszú távon hozzá kell szoknunk az ideihez hasonló nyarakhoz, érdemes tehát új... Bővebben »

Szeptemberi kertésznaptár

Elég volt már a nyárból, az égető forróságtól! Hogy minden áldott nap öntözni kellett, mégsem nőtt semmi úgy, ahogyan szerettük volna. Persze, kivéve a gyomot. Abból mindig, mindenütt volt elég. Az ágyásokban,... Bővebben »