hajtatott zöldség

Kevesebb nitrátot 1.

A hajtatott zöldség kockázata Ilyenkor, január vége felé, hiába nyeli szorgalmasan a vitamin-tablettákat, rátör az emberre a „legelhetnék”, egyszerűen zöldre éhes. És legyen az a saját üvegházban, fólia alatt, vagy az áruházakban... Bővebben »
kocsonya

A kocsonya dicsérete

Karácsonytól farsang végéig tart a kocsonya fő szezonja. Ilyenkor kerül sor a disznóölésekre, tehát az igazi, ízletes kocsonyába valókat ebben az időszakban a legkönnyebb összeszedni. Mert egyáltalán nem mindegy, honnan származik (forrázott... Bővebben »
Próbacsíráztatás

Vetőmag vetélkedő

Azt tartja a tapasztalatokból született mondás, hogy a jobb – a jónak ellensége. Valószínűleg a kivétel erősíti a szabályt, amikor azt mondjuk, hogy ez nemigen érvényes a zöldségfélék vetőmag-kínálatára. Ugyanis a legtöbb... Bővebben »
járművezetői

Mi lesz, ha lejárnak a régi járművezetői jogosítványok

A rendőrség 2013. január 19-től kezdett korlátozott érvényességi idejű járművezetői jogosítványokat kibocsátani. Ettől azonban még a korábban kiadott jogosítványok is használatban maradtak, ilyenek például a régi rózsaszínű “hajtásik”. Azoknak a sofőröknek, akiknek... Bővebben »
bankszámla

Mi alapján érdemes bankszámlát, folyószámlát választani?

A banki szolgáltatásokért senki sem szeret fizetni, érhető módon mindenki számára az ingyenes bankszámla lenne a legideálisabb, a lehető legolcsóbban szeretnénk a bankolást megúszni. Mégsem szabad csak és kizárólag költség oldalról közelíteni,... Bővebben »
fehérjék

Mit egyen a csontritkulásban szenvedő

Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapvető a csontritkulásban szenvedő számára is. Mindenképpen ajánlott a fehérjék és kalciumban gazdag ételek fogyasztása. Ám nem mindegy, milyen módon elkészítve fogyasztja valaki ezeket az ételeket, mivel ahhoz,... Bővebben »
csontritkulás

Mi a csontritkulás?

A néma betegség Oszteoporózisnak nevezzük a csontok tömegének és mésztartalmának csökkenését, amely fokozott törékenységgel, a kóros és spontán törések kockázatának fokozódásával jár. A betegség neve is azt jelenti: porózus, lyukacsos, üreges csont. A... Bővebben »
bankkártya

Folyószámlák és szolgáltatási csomagok

Keresi a legolcsóbb folyószámlát? Hitelkártya, bankkártya is jó lenne? Inkább személyesen szereti meglátogatni a bankfiókot? Szeretne egy olcsó internetes bankszámlát? A TotalMoney.sk webhelyen összehasonlították a bankok szolgáltatási csomagjait. Összehasonlíthatóak a fiatalok, a... Bővebben »

Számvetéstől a tervezésig

Egyre hosszabbak a nappalok. Erős a napfény. Hiába a zimankó, a hó, a tavasz közeledtét sejtetik a duzzadni kezdő rügyek.  A kedvtelésből, ám ésszel kertészkedő már elkészítette számvetését az elmúlt esztendőről. Örül... Bővebben »
számológépet

Számológépet tett közzé a biztosító a nyugdíjkorhatár kiszámításához

A Szociális Biztosító egy új számológépet tett elérhetővé, amellyel a nyugdíjba készülők kiszámíthatják a nyugdíjba vonulásuk idejét. „Az új számológép segítségével minden biztosított személy ki tudja számítani a nyugdíjba vonulásának évét. Az... Bővebben »