Aphelandra-squarrosa

Minek nevezzelek? – Ráncos sárkányfüzér és kígyókaktusz

Aphelandra squarrosa = Ráncos sárkányfüzér Az aphelandra fehér erezetű leveleivel díszítő örökzöld, Közép- és Dél-Amerika trópusain van az őshazája. Könnyen gondozható, ha az igényeit számon tartjuk. Nem bírja a szárazságot, magas páratartalmat igényel,... Bővebben »
Generacoik

Ne szóljon bele!

Minden családnak vannak arra példái, hogy mikor mit rontott el az egyik vagy a másik nagyszülő, amikor beleszólt a fiatalok életébe. Még csak hagyján, ha az időbeosztásukba, a lakásuk berendezésébe, abba, hogy... Bővebben »
színes étel

Színekbe kódolt egészség

Regeneráló sárga A sárga színanyagok a kriptoxantinok segítik a sejtek megsérült szerkezeti elemeinek helyreállítását. Látásjavító, rákmegelőző hatásuk is van. (Sárgadinnye, vajbab, zsenge kukorica és kukorica-őrlemények, sárga színű paradicsom tartalmazza.) Szemerősítő narancssárga és... Bővebben »
Alsószeli Magyar Dalkör

Az Alsószeli Magyar Dalkör nótaestje

Az Alsószeli Magyar Dalkör nótaestje. Bemutatva 2019. január 19-én, a Dalkör megalakulása 50. évfordulója ünnepi műsorsorozat részeként. Zenélt a Bicskás zenekar. Szólót és csoportban a Dalkör tagjai énekeltek. Konferált Pukkai Judit. Színpadi... Bővebben »
nitrát halmozó zöldségfélék

Kevesebb nitrátot!

Tegyük meg, ami tőlünk telik Rajtunk múlik, milyen talaj-előkészítést alkalmazunk, mit hová vetünk, ültetünk. A megfelelő trágyázással kezdtük. Fontos még, hogy ne vessük, ültessük túl korán a nitrát-halmozó zöldségféléket. És ne vessük,... Bővebben »
tarsashaz

Mit szólnak majd a szomszédok

Családunk a hatvanas évek elején költözött a régi típusú sorházból egy vadonatúj társasházba. Nagy dolog volt ez akkor, életminőségünk ugrásszerűen megnőtt, lett fürdőszobánk, folyó vizünk, parkettázott szobáink, és másfél tucat szomszédunk. Ez... Bővebben »
haj és smink

Milyen haj és smink áll jól idősebb korban

Az idősebb kor egy élettapasztalatokban, örömtelibb és szomorúbb eseményekben is gazdag életkor. Minden tapasztalat nyomot hagy az arcon, melyet azonban ebben a korban is lehet igazán széppé, mutatósság varázsolni, részleteit kiemelni. Csak... Bővebben »
bácsi

A kisnyugdíjas

Az ajtón kilépett egy alkalmazott, kezében egy láda naranccsal. Felnyitotta a nagyméretű konténert és már bele akarta szórni a... Bővebben »
Airbus

Repülésirányítók vs. pilóták

Torony: – …hogy ne csapjon túl nagy zajt, legyen szíves forduljon 45 fokkal jobbra! Pilóta: – Milyen zajt csaphatnánk mi 35.000 láb magasan? Torony: – Olyan csörömpölőset, mint amikor egy 707-es összeütközik... Bővebben »
szagok

Illatok és szagok

Az ifjúságnak illata – az öregségnek szaga van… Általában így vélekedik az emberek többsége. Nemcsak a mi életkörnyezetünkben, szerte a világon. Vajon mennyi a valóságalapja ennek a szemléletnek? Bővebben »