majusi cseresznye

Cseresznye és rózsa

Úgy tartják, június a rózsák hónapja. De most, május végén, a fő „idénytéma” mégis a cseresznye. Vagyis a megfizethetetlenül magas ára. Mindenki kitalálta: behozatalból került az „első termés” a hazai piacokra. És,... Bővebben »
különélés

Ágytól, asztaltól?…

Válás, vagy különélés nyugdíjas korban Amellett, hogy manapság az együttélést, sőt a gyermekek vállalását is csak ritkán szentesítik egyházi áldással, vagy hivatalosan, anyakönyv-vezető pecsétjével, döbbenetesen magas a válások száma. Akik két-három évet... Bővebben »
Bonsai

BONSAI – Pihentető hobbi

Akinek nincs kertje, de szereti a fákat, vagy képtelen átkapcsolni a munkáról a pihenésre, próbáljon bonsait nevelni. A bonsai törpenövény gondozása nyugalomra kényszeríti, türelemre szoktatja. Szép kapcsolat ez az ember és a... Bővebben »

Testi betegségek lelki okai

Bagdy Emőke: Testi betegségek lelki okai A népszerű   pszichiáter az alábbi videóban arról tart előadást, miért lehet, hogy a testi betegségek lelki okok miatt alakulnak ki. Akár egy rossz munkahelyi vagy... Bővebben »

Hatvan fölött is lehet jólöltözött!

Az éppen nyugdíjassá váló nők többsége még igyekszik „tartani magát”. Az ötvenes korában választott, fiatalos holmikat hordja, amíg lehet. De sok esetben, sajnos, megváltoznak a méretei, a vonalai – és megváltozik a... Bővebben »
bab

Már a fagyosszentek sem a régiek…

Hogy sajnos-e, vagy szerencsére, mindenki saját kertjét szemlélve eldöntheti. A lényeg, hogy az időjárásban évek óta tapasztalható sokféle változás, rugalmasabbá tett bennünket a különféle kockázatok kiszűrésére. Bővebben »

A világ legerősebb paprikái

Mostanában nem a magyar cseresznyepaprika a „menő”, sokan az égetően csípős, méregerős chili paprikákat keresik. Akinek nincs kertje, dísznövény helyett, cserépbe ültetve vásárolja, vagy akár ajándékozza – természetesen, férfiaknak való ajándék! Ez... Bővebben »

Fagyosszentek előtt és után

Régebben, amikor még nem zavarta meg időjárásunkat a globális felmelegedés, minden évben, „menetrendszerűen” jöttek az erősebb, vagy gyengébb talaj menti fagyokat hozó fagyosszentek. A májusi, hirtelen lehűlésekről elhíresült Pongrác, Szervác, Bonifác (május... Bővebben »
Májusi eső

Májusi eső aranyat ér?

Bizony, mára az évszázados tapasztalatokat hordozó bölcsességeket is kétségessé teszik az éghajlatváltozás következményei. Mert a lassú, csendes eső valóban aranyat ér. Akkor is, ha egész hónapban csepereg, meg akkor is, ha a... Bővebben »
terápiás-állatok élnek

Házi kedvencet tartani – nem olcsó mulatság

Számtalan oka lehet annak, hogy egy család háziállat befogadásával bővül. Amíg felnőnek a gyerekek – és aktív keresők a szülők, más a helyzet, mások a körülmények. Általában képesek alkalmazkodni a kedvencek igényeihez... Bővebben »