Szilveszteri viccek

Szilveszter éjszakáján egy savanyú arcú, rossz kedvű fickó őgyeleg az utcán. Egyszer csak megakad a szeme egy falfirkán, mely így szól: – Ki nem szereti a bort, a dalt, a nőt, Nem... Bővebben »
ásványvízzel koccintunk

Mi, akik csak ásványvízzel koccintunk…

Mi, akik csak ásványvízzel koccintunk… Várok a soromra a legközelebbi élelmiszerboltban. Előttem telepakolt bevásárlókocsival korombeli idős asszony. „Akciós áron” a hagyma, a gomba, a káposzta, a banán, a tojás… és még sok... Bővebben »
Milyen betegségekre jó?

Ételed legyen orvosságod! (A-L)

A jól megválasztott ételekkel rengeteget tehetünk az egészségünkért! Elsősorban rajtunk múlik, hogy megelőzzük-e a ránk leselkedő kórokat, bajokat, hogy elkerüljük-e a súlyos betegségeket. Összeállításunkból megtudhatja, hogy melyik gyümölcs, zöldség, fűszer mitől véd meg... Bővebben »
Ha beköszönt az ünnep...

Ha beköszönt az ünnep…

Tudod, én szeretek egyedül lenni. Nemigen bírom felfogni, hogy a korunkbeliek – mármint a nyolcvan felettiek – miért sopánkodnak annyit. Hogy magányosak, hogy már sem olvasni, sem rádiót hallgatni – sőt még... Bővebben »
anti-aging

Öregség és öröm – elképzelhető?

Mindannyian szeretnénk sokáig élni. De úgy, hogy végig megőrizzük egészségünket, testi és szellemi erőnket. Mindez ma már nem csupán álom, mi magunk is sokat tehetünk érte. Ehhez segít hozzá szakemberek szerint, az... Bővebben »
Duba Gyula az idő

Vallomás

Duba Gyula Időről, magányról, öregségről Sok bölcsességet mondtak már az időről, s még többet lehetne mondani. Mintha könnyebb lenne okosat mondani róla, mint benne élni! Pedig magától történik, éljük az időt. Mintha... Bővebben »

Kímélő karácsonyi ételek

Már hetekkel az ünnepek előtt zúdítják a reklámok a finomabbnál finomabb ételek képeit, készítési, tálalási – sőt fogyasztási – módját a tévé nézőire. A legtöbb – szinte minden idejét a képernyő előtt... Bővebben »

Az utolsó pillanatban

Hányszor előfordul, hogy a sötét téli estében az utolsó pillanatban fékez le az autó, rántja félre a sofőr a kormányt, ha megvillan a közelében a fényvisszaverő egy-egy sötétruhás gyalogos karján, vagy egy... Bővebben »

Égi ajándékok

 A középkorban a fűszerek különlegességnek számítottak, egy másik világ hírnökeinek. Úgy tartották, hogy a bors a mennyország közelében, illatos mezőn terem, a fahéjat és a gyömbért pedig az arabok a Nílus hullámaiból... Bővebben »

Ünnepre készülőben

Ilyenkor már minden ünnepre készülőben van, a karácsony felé siet. A családi, rokoni találkozások öröméhez, a nyáron kezdődő befőzésekkel, az őszi eltevésekkel, a kert adja a jó ízek, az együtt elköltött ételek... Bővebben »