Breuss-kúra

Breuss-kúra cékla

Breuss a léböjt-kúrát elsősorban a rák, de más betegségek elleni védekezésként dolgozta ki. Megfogalmazása szerint, ha a szervezet nem kap a rákos sejtek kialakulásához építő tápanyagokat, csak olyanokat, amelyek a kiválasztáshoz és a lebontáshoz szükségesek, akkor a rákos daganat éhen hal.

Ez a kúra ellátja a szervezetet a fenntartásához szükséges összes tápanyaggal, miközben salaktalanítja, megtisztítja a felgyűlt, illetve folyamatosan képződő salakanyagoktól. A lényeg, hogy rostos anyagokat – proteinokat – a kúra tartama alatt nem fogyaszthat a böjtöt vállaló.

A Breuss-kúra hatásosan alkalmazható leukémia, köszvény, ízületi gyulladások, gyomorbántalmak, meszesedések, bőrfertőzések, epe-és májbetegségek, hurutos megbetegedések, vashiány, vérszegénység esetében, illetve nikotin- és alkohol elvonókúraként is.

Az utóbbi évtizedekben sokan salakmentesítő tisztítókúraként is ezt tartják a legkevésbé drasztikus megoldásnak, habár gyakran inkább csak felezve – 21 napos böjtként – vállalkoznak rá.

A léböjt időtartama – rákos megbetegedések esetében 42 nap. Ez alatt az idő alatt a beteg nem fogyaszthat más táplálékot, csak a biológiailag tiszta zöldségekből kisajtolt – lényerő, facsaró segítségével – nyert, rostjaitól megszűrt levet. Ezt naponta frissen kell elkészíteni 30 dkg céklából, 20 dkg sárgarépából, 10 dkg zellergumóból, 3 dkg fekete retekből és 7 dkg burgonyából.

Mennyisége

Ennek a lének a mennyisége maximum 0,5 liter lehet.

Nagyon fontos része a lékúrának a megfelelő gyógyteák fogyasztása. Ezek, a betegségek jellege szerint, készülhetnek zsályából, orbáncfűből, gólyaorrfűből, csalánból, zsurlófűből, porcsinfűből, stb.

Hozzáértő orvos, illetve természetgyógyász segítsége, ellenőrzése mellett szabad csak nekivágni a gyógyítás céljából alkalmazott léböjtnek. Ugyanis, a beteg állapota a meghatározó, hogy a szervezete bírja-e ezt a mind fizikai, mind lelki értelemben nagy megterhelést, amelyet, ha elkezdett, végig kell „böjtölnie”, minden értelemben.

A túlságosan legyengült, sovány testalkatú emberek számára nagy kockázat, hiszen a 42 nap alatt 10-15 kg-ot is veszíthetnek a súlyukból.

Fontos tudnivaló

Még egy nagyon fontos tudnivaló: sem sugárkezelés, sem kemoterápiás kezelés, sem injekciós kezelés közben nem végezhető ez a kúra!

Viszont, akik vállalják, csak akkor számíthatnak sikerre, ha fizikai aktivitásukat fokozzák. Az első 21 nap a nehezebb: fáradékonyság, ingerlékenység, éhségérzet lép fel. Ezt a következő 21 napon könnyű eufória váltja fel, jobb kedélyállapot és kondíció.

A lényeg, hogy ki kell dolgozni a Breuss-kúra „órarendjét”, összetételét, beszerezni a teákat, szűrőket, mérőeszközöket, a lényerő készüléket. Ehhez – például a rákos betegség jellege szerint (mellrák, bélrák, tüdőrák, stb.) más-más gyógyteákra van szükség.

A kúra első napjától az utolsóig, a felkelés gyógytea kortyolgatásával kezdődik, egy órás időközökben továbbiak ivásával folytatódik, közbeiktatva néhány korty zöldséglé fogyasztásával, amelynek az éhségérzetet kell megszüntetnie. A lényeg, hogy szinte meg kell rágni minden kortyot, hogy a nyállal keveredve kerüljön a táplálék a gyomorba.

Néhány esettanulmány beszámol ún. hagymalevesek kisebb mennyiségű hozzáadásáról (az éhség csillapítására), mások pl. szőlőlével próbálják enyhíteni a beteg éhségérzetét. Ez a kúrát felügyelő orvos, illetve természetgyógyász felelősségén, véleményén múlik.

Különböző megoldásokat ajánlanak a béltisztításra is, minden esetre a legegyszerűbb, legszelídebb (kamillás) beöntéseket lehet ajánlani.

 

 

Önnek ajánlott

Leave a Reply