Védjük a napszúrástól

napszúrástól

napszúrástólA szabadföldi paradicsomnak, paprikának az íze, a zamata sokkal intenzívebb, mint a fólia alatt termesztetté. Ezt állítják, akik ragaszkodnak a hagyományos kertészkedéshez. Az utóbbi években viszont egyre gyakrabban panaszkodnak, hogy égésfoltok keletkeznek a legszebb paprikákon, egyéb terméseken , sőt a gyümölcsökön is. Ezért kell védenünk a napszúrástól a növényeket.

napszúrástólKutatások is igazolják, hogy az ózonréteg károsodása annyira megnövelte az ultraibolya sugárzást (UV-B), hogy az már nagymértékben károsítja a zöldségfélék gömbölyű, illetve sima felületükkel napfénynek kitett terméseit, illetve a fán lévő gyümölcsöket. Valószínű, hogy nehéz lenne megoldani az időszakos árnyékolást, hiszen több hónapon át, minden déli órában (amikor az emberekre is veszélyes), óvni kell növényeinket a közvetlen napfénytől. Egyelőre az Agrovital (természetes, tapadó növényvédő szer) alkalmazását ajánlják, amely vékony réteget képez a növények, termések felületén, s ezzel mérsékeli a káros hatásokat.

Segíthet

A növényvédő szereket és folyékony műtrágyákat tartalmazó permetszerekhez adott AGROVITAL nem csak a napszúrástól véd. Egy finom, rugalmas polimerfilmet képez a célfelületen, amelyben a permet megragad és védi azt az olyan környezeti hatásoktól, mint az eső, UV-sugárzás, hőbomlás, hidrolízis, párolgás, levelek közötti kopás miatti veszteségek stb.  A szisztémás készítmények esetében az AGROVITAL védőfilmje lehetővé teszi a hatóanyag fokozatos felszabadulását a növénybe, ami javítja annak hatékonyságát. Az AGROVITAL a növény viaszrétegéhez kötődik, de nem bontja vagy oldja fel azt. A permet 2-3 órán keresztül folyékony állapotban marad az AGROVITAL réteg és a növény viaszrétege között. Ez megakadályozza a hatóanyag gyors elpárolgását magasabb hőmérsékleten, és csapadék esetén az eső általi lemosódását is.

Önnek ajánlott

Leave a Reply

%d